Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında Adana savcısının da fezleke hazırladığı ortaya çıktı. Bozdağ, fezlekeyi geri gönderdiğini söyledi. Adana`da MİT`e ait TIR`ların durdurulması ve aranmak istemesinin ardından Bekir Bozdağ`ın Adana Cumhuriyet Başsavcısı`nı aradığı iddia edilmişti. Bozdağ, bugün bu iddialar hakkında ``Adana savcısını aramıştım. Hakkımda fezleke düzenlemiş. Fezlekeyi iade ettim. Bakanlığa bağlı çalışan bir görevliyi aramam kadar doğal bir şey olamaz`` dedi.



TV yöneticileriyle bir araya gelen Bozdağ, hakkında hazırlanan fezleke hakkında şunları söyledi:

``Başsavcıya `soruşturmalar gizlidir, gizliliğe riayet edilmelidir` dedim.` Ayrıntıları TV’lerden izliyorum, bunda bir yanlışlık var` dedim. Bunlara tepki duyuyorum ve bu tepki doğrultusunda o savcıları aradım. Adana`dan hakkımda fezleke geldi. Ben de iade ettim. Sonra Meclis’e gönderdi, Meclis de iade etti. Fezlekelerin yasalara uygun hazırlanması gerekir.Adana’da savcı kesinlikle hukuk kurallarını ayaklar altına almıştır.``



Bozdağ hakkında İzmir`deki Liman soruşturmasının ardından savcıyı arayarak yargılamaya teşebbüs suçundan bir fezleke hazırlanmış, fezleke iade edilmişti.