DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Lice Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Yuva, HÜDA PAR’a üye olan Licelilerle bir araya gelerek basın açıklama düzenledi.
 
Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı önünde düzenlenen açıklamaya yoğun katılım gösteren Liceliler, saldırıları kınayarak ‘Hepimiz Liceliyiz, Hepimiz HÜDA PAR’lıyız’ sloganlarıyla HÜDA PAR Lice Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Yuva`ya destek verdi.
 
“Güvenlik güçler bu saldırıya ortak oldu”
Lice saldırıları ile ilgili bilgi veren Yuva, “30 Ocak 2014 tarihinde bazı parti üye ve gönüllülerimiz ile beraber partimizin tanıtım broşürlerini dağıtmak üzere Lice ilçemize gittik. Broşürlerimizi bizi büyük bir hoşgörü ile karşılayan esnafımıza dağıttıktan sonra arabalarımıza binip tam hareket ettiğimiz bir esnada BDP Lice ilçe binasından çıkan bir grup slogan atarak konvoyumuza saldırıya geçtiler, ilçe binasından çıkan bu saldırganların elinde taş, sopa ve kesici aletler vardı. Bu saldırı sonucu 30`un üzerinde üye ve gönüllümüz çeşitli yerlerinden yara aldılar. Onlarca arabamız ağır hasar görürken üyelerimize ait dört araba da BDP/PKK çetelerince alçakça yakılmıştır. Ayrıca güvenlik güçleri bu olayda ağır ve ihmalkâr davranarak hem üyelerimizin zarar görmesine hem de arabaların yakılmasına zemin oluşturmuş ve bu saldırıya adeta ortak olmuştur.” dedi.
 
“Çatışmadan en fazla zarar gören yine Kürt halkı olacaktır”
Bazı kesimlerin olayı araştırmadan HÜDA PAR üyelerine iftira atmalarından dolayı böyle bir açıklama yapma gereği duyduklarının altını çizen Yuva, “Kürtler arası bir çatışmadan yine en fazla Kürtler zarar görecektir. Bu hakikati insan olan herkes kabul edecektir. Şimdi bu çatışmayı kim niçin istemektedir? Bunu isteyenler parti çıkarları için bu milletin kanını heder etmek isteyen ve parti çıkarlarını Müslüman Kürt halkının çıkarlarından üstün görenlerdir.” şeklinde konuştu.
 
“BDP yetkilileri olayı körüklemektedir”
BDP yetkililerinin yaptıkları açıklamayla olayı körüklediklerini ifade eden Yuva, “Herkes görmektedir ki, BDP uzun süredir olayları körüklemekte, güya yetkili olanları da yaptığı açıklamalarla adeta yangına benzin taşımaktadır. Onlarca parti binamıza ve parti üyelerimizin evlerine molotoflu, bombalı ve silahlı saldırı yapan PKK`ye bağlı çeteler olayı üstlenmiş ve BDP yetkilileri bu olayları adeta alkışlarcasına açıklamalar yapmışlardır. Kendi parti çıkarları ve oturacakları koltuklar uğruna halkın çocukları arasında olay çıkmasını isteyen bu insanların halkımıza verecekleri hiçbir şeyleri yoktur.” dedi.
 
“BDP, HÜDA PAR’ın yükselişinden tedirgin oluyor”
HÜDA PAR’ın yükselişinden korktukları için böyle girişimlerde bulunulduğunu söyleyen Yuva, “HÜDA PAR`ın yerel seçim çalışmaları ve Lice halkının HÜDA PAR`ı olumlu karşılaması BDP ve çevresini rahatsız etmiştir. Lice esnafını haksız bir şekilde saldırgan göstererek kendi kirli işlerini halka mal etmek isteyen bu malum zihniyet bir kez daha göstermiştir ki bu halkın iyiliğini istememektedir. BDP`nin üyelerimize saldırması sonucu bu arada esnaf olan halkımızın zarar görmesi bizi derinden üzmüştür.” ifadelerini kullandı.
 
“BDP kendi provokatörlerini görmüyor”
BDP yetkililerine sert eleştirilerde bulunan Yuva, “BDP yetkilileri, `Provokasyon amaçlı gelmişler` demek yerine kendi provokatörlerini görmeyen ve kabullenmeyenler asıl provokatörlerdir. Aynı zamanda bunu teşvik eden ve yaptıranlardır. Provokatörler iyi bilmelidir ki, bu halk zamanı geldiğinde onlara gerekli cevapları verecektir. BDP`nin dışarıdan bir nevi ithal edilmiş adayları tüm halkımızın malumudur. Dışarıdan gelerek sorumsuzca açıklamaları ile insanımızı karşı karşıya getirmek isteyenler kesinlikle yanılıyor ve yanıldıklarını da anlayacaklardır.” dedi.
 
Yuva son olarak, halkın arasına ayrım koyanların bu halkı temsil edemeyeceğini ifade ederek, HÜDA PAR olarak halkın sorunlarını dinleyip çözüm bulmak için tüm güçleri ile çalışacaklarının altını çizdi.  
 
(Ömer Yasin Ergin, Ali Adıyaman - İLKHA)
<< Geri 1 2 3 4 5 İleri >>
<< Geri 1 2 3 4 5 İleri >>