İSTANBUL- Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü, İstanbul Pendik’te Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ‘İslam Şehitlerini anma ve anlama’ etkinliği düzenledi. Sunuculuğunu Sadin Bürçün’ün yaptığı programa Doğruhaber gazetesi yazarlarından Sait Şahin, Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Emin Vural, GİK üyesi Erdal Elibüyük, İstanbul Tokat Dernekler Federasyonu Başkanı M. Salih Ün’ün yanı sıra birçok davetli katıldı.

Dünya Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması birincisi Adem Bilir Hoca’nın Kuran tilavetiyle başlayan program, Cafer Ökmen Hoca’nın Peygamber Sevdalıları Platformu adına yaptığı konuşmayla devam etti.

Kan ve gözyaşı İslam coğrafyasından eksik olmadı

Yaklaşık 100 yıldır İslam coğrafyasının hemen hemen her yerinde kan ve gözyaşının hiç eksik olmadığını söyleyen Cafer Ökmen, “Hilafetin kaldırılmasıyla beraber İslam ümmeti başsız ve lidersiz kaldı. Bu durum emperyalistlerin İslam coğrafyasını kendilerine peşkeş çekerek talan ve işgallere başlamasına neden oldu. Tabi bu zulümler olurken Ümmetin bağrından çıkan yiğit erler, zalim ve tağutların karşısında Ümmetin kurtuluşu için gözlerini hiç kırpmadan canlarını verdiler. Bizler de bugün o Şehitlerin kutlu Şehadetlerini anmak için ve davalarını anlamak için toplanıyoruz’ şeklinde konuştu.

Şehitliği konuşmak lazım, Şehadeti anlamak lazım

Programda konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Sait Şahin, Şehitliği konuşup, şehadeti anlamak gerektiğini söyledi. Şehitlik, küfrün içini boşaltmak istediği, işine geldiği zaman gelişi güzel kullandığını ifade eden Şahin, “Şehitlik İslam’ın kutsalı, bir kavramdır. Demokrasi Şehidiyle, basın şehidiyle, barış şehidiyle, vatan şehidiyle… Türlü türlü şehitlik kavramlarıyla İslam’ın kutsalı olan ve Allah yolunda yaşayıp Allah yolunda Can vermek olan Şehitliğin içini boşaltmak istiyorlar, Allah için can verenin dışında adı şehit olsa dahi İslam’ın şehidi değildir’ diyen Şahin, ’  Böylesi etkinliklerle Şehadeti anlatıp anlamamız gerekir’ diye konuştu.

Şehadet bir kervandır

Şehitliğin bir kervan olduğunu ve kervanın başının İnsanlık tarihiyle beraber başladığını söyleyen Şahin, “Şehadet Habil ile başlayan bir kervandır, bu kervan binlerce yıldır yol alıyor ve kıyamete kadar da yol alacak. İçinde binlerin yüzbinlerin olduğu, Peygamberlerin olduğu, Salih muttaki insanların olduğu, namaz kılmaya bile fırsat bulmadan İslam’a girip Allah yolunda savaş meydanlarına koşanların olduğu, gerdek gecesinin sabahında yıkanmaya fırsat bulmadan savaş meydanına koşup Allah yolunda öldürüldükten sonra meleklerin yıkadığı Hanzala’ların olduğu, şehitler efendisi Hz. Hüseyin’in bulunduğu bir kervandır ve bu kervan kıyamete kadar devam edecektir” dedi.

Şehitler Dünyada korkmadıkları için Ahirette de korku yaşamayacaklardır

Kur’an-ı Kerim’de Şehitlerden bahseden Ayetlerde Allah’ın Ahiret günü korku yaşamayacağını vaat ettiğini söyleyen Şahin, “Allah-u Teâlâ Ayetlerinde Şehitlerin korku yaşamayacağını müjdeliyor, zaten onlar dünyada korkmadıkları için şehit oldular. Allah’tan başka ilah olmadığına, ölümün ve hayatın O’na ait olduğuna, Allah’ın kudretini, gücünü yeryüzünün zalimlerinin gücünden daha güçlü olduğuna,  Hakkel yakin iman ettikleri için ve Allah’ın korkusunun yanında beşeri bir korku yaşamadıkları için ve bu hakikatleri Zalim ve tağut diktatörlerin karşısında haykırdıkları için Allah onları şehit kılmıştır. Seyit Kutup, A. Kadir Molla, Rantisi, Şeyh Ahmet Yasin ve daha niceleri buna örnektirler. Demek ki Şehitliğin bir yolu da korku yaşamamaktır, eğer korku yaşamazsan Allah sana şehadeti nasip eder’ İfadelerini kullandı.

Müminler ya şehit olmalı ya da şahit

Müslümanların Şehit olamasa bile şahit olması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Allah’a iman eden kimse Şehit olmayı arzular ve hayatını ona göre ikame eder ama Şehitlik herkese nasip olmadığı için Şehit olamasa bile Şahit olmalıdır yani Şehitlerin uğruna canlarını verdikleri davayı omuzlamaları onların yolunu sürdürmeleri gerekir. Nitekim HZ. Hüseyin Kerbela’ya çoluk çocuğuyla giderken Mekkeliler ona engel olmaya çalışıyorlar, diyorlar ey Hüseyin madem sen gidiyorsun bari şu çocukları götürme. HZ. Hüseyin diyor ki Şehitler ve Şahitler beraber olmalıdır. Biz şehit olacağız, onlar da şahit olacak. Biz davamız için can vereceğiz onlar da bu davayı omuzlayıp, bu davayı sürdürecekler. Yani Mümin ya Şehit olmalı can vermeli ya da şahit olmalı davayı sürdürmeli” diye belirtti.

Programa Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş, Dengbej Bilal ve Gökhan Çelik’in okuduğu ilahiler ve minik Kur’an aşığı çocukların okuduğu Kur’an renk katarken, İslam şehitleriyle ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi, izleyenleri duygulandırdı. Program yapılan dua ile sona erdi. (Selman Talayhan- Zübeyir Erdoğan/ İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 İleri >>

 

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 İleri >>