AĞRI – Ağrı’dan 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Dormeli köyündeki vatandaşlar, yaz aylarında dağ ve çayırlarından biçip biriktirdikleri otları,  kar yağınca hayvanlarına yem  olarak vermek üzere, ot torbalarını sırtlayıp,  zorlu bir şekilde köye getiriyorlar.
 
Ağrı’da hayvancılıkla uğraşan köylüler, kış aylarında sıkıntı yaşamamak için dağ ve çayırlardan ot biçerek, belirli bir noktada topluyorlar. Kar yağışının ardından, toplanan otları köye getirmek için bin bir zorlukla çıktıkları dağlardan dönüşte, doğa şartlarına adeta meydan okurken, aynı zamanda da bu zorluğu eğlenceye çeviriyorlar. Kızak yerine kullandıkları ot torbalarının üzerine binerek dağlardan inen köylüler, bazen kontrollerini kaybederek tehlikeler de  yaşıyorlar.
 
Yukarı Dormeli Köyü sakinlerinden Ali Avşar, her yıl bu durumu  yaşadıklarını ifade ederek, ”Arazimizde yer olmadığından, otlarımızı dağlarda biriktiriyoruz. Bazen zorluk yaşıyoruz ama, tatlı oluyor. Bu durum bize eğlenceli geliyor. Hem işimizi yapıyor ve hem de eğleniyoruz.“ dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)