ANKARA – Seçim çalışması kapsamında Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki esnafı ziyaret eden HÜDA PAR üyelerine yapılan saldırıya tepkiler gelemeye devam ediyor. Hür Dava Partisi Ankara İl Teşkilatı, parti üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yaptı.  Açıklamayı teşkilat adına HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar yaptı.
 
Saldırı sonucunda birçok parti üyelerinin taş ve sopalarla darp edildiğini ve üyelerine ait araçların tahrip edilerek ateşe verildiğini hatırlatan Uşar, “Bıçak ve sopa darbesiyle yaralanan üyelerimizden 7’si Diyarbakır Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmışlardır.” dedi.  
 
“Bizler partimizin her kademesinde halkın faydasına olacak adımları atmayı ve bu oyunlara gelmemeyi şiar edindik.” Diyen Uşar, “Biz bu halka asla ve asla ihanet etmedik ve etmeyeceğiz. Daima halkın huzuru, selameti için çalıştık ve neye mal olursa olsun çalışmaya devam edeceğiz Bu vahşice saldırıyı yapan zihniyete sesleniyoruz; kim rahatsız olursa olsun, ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın, Hür Dava Partisi barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına korkmadan ve yılmadan devam edecektir.” diye konuştu.
 
Huzur ortamının bozulmaması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirten Uşar, “Fakat saldırgan ruhlu çeteler huzuru bozmak için yoğun çabalarını devam ettiriyor. Kan, korku ve şiddetle kendi varlıklarının devamını huzursuzluğa bağlıyor ve bağlamaya devam ediyorlar. BDP ve çetelerinin kendilerinden başka bir oluşuma hayat hakkı tanımadığının en açık göstergesi bu olsa gerek. Kendilerinde hiçbir ahlaki değer olmadığından, çevredeki İslami camialara da hakaret ve iftira atmaları ne kadar düşüncesiz ve sığ düşündüklerinin en açık delilidir. Yapılan saldırılar mazlum halkımız tarafından görülmekte ve bu alçakça saldırıları yapanlar halkımız nezdinde mahkûm edilmektedir. Bu topraklarda saldıran, yakıp yıkan, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayanlar kaybetmeye, Sağduyuyla hareket edenler, siyaset ve hizmet üretenler ise kazanacaktır.” dedi.
 
“Lice tertiplenen provokasyonun asıl failleri BDP yetkilileridir.” diyen Uşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zira siyasi menfaatleri uğruna ve İslam’a olan kinlerinden dolayı şimdiye kadar İslami STK’lara yapılan hiçbir saldırıyı kınamadıkları gibi adeta yangına körükle giden açıklamaları ile bu saldırıların psikolojik alt yapısını oluşturmuşlardır. Bugün 20 sene önceki şartlarda yaşamıyoruz. Lice provokasyonun üçüncü bir faili de var ki o da kolluk güçleridir. Diğer saldırılarda olduğu gibi bu saldırı da yerel emniyet güçleri âdete paralel devlet yapısını ispatlarcasına olayları izlemekle yetinmişlerdir. Olaylara sadece seyirci olmuşlardır. Olayların büyümesinin ardından ise HÜDA PAR üyelerine yönelik biber gazı sıkmışlardır. HÜDA PAR üyelerinin sağduyulu davranışlarından dolayı tahriklere kapılmayarak olayların büyümemesi için parti üyelerine ait araçlara gitmemişlerdir. Ancak güvenlik kuvvetlerinin kontrolü nünde bulunan araçlar, BDP çeteleri güvenlik kuvvetlerinden aldıkları cesaretle araçları ateşe vermişlerdi. Güvenlik kuvvetleri araçların yakılmasını sadece izleyerek müdahale etmeyerek, adeta koruma çemberine almışlardır.”
 
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ve diğer yerlerdeki üyelerine yapılan saldırıyı kınayan Uşar,  “BDP’yi ve saldırganları bu tür saldırılarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Kolluk güçlerinin de bu saldırının ve bu tür saldırıların faillerini derhal bulmalarını istiyoruz. Üye ve Gönüllüremizi ise sağduyuya, daha fazla gayretle çalışmaya, barışı ve huzuru tesis etmeye davet ediyoruz. Bu saldırılara verilecek en etkili cevap ise çalışmalarımız ve seçim zaferimiz olacaktır Allah’ın izniyle…” dedi. (İLKHA)