VAN- Başkan adayı Gülaçar, beraberinde Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve beraberindekiler Gevaş ilçesine gelerek, dün gece saldırıya uğrayan Ak Parti İlçe binasında incelemelerde bulundu.
 
“Bu saldırılarla halkın huzuruna kast edilmektedir”
Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gülaçar, “Bildiğiniz gibi esnaf ziyaretimiz esnasında bir taşlı saldırıya uğradık ardından evimizin önüne ses bombaları atıldı. Daha sonra Sabır-Der’e  ve akabinde  Çaldıran’da  Hüda-Par’a saldırılar gerçekleşmişti. Şimdi de Gevaş ilçemizde hem Hüda-Par’a hem de Ak Parti İlçe teşkilatımıza molotof  kokteyli  atıldı. Bu durum herkesçe kınanması gereken bir saldırıdır. Bizd e hem kendi ilçe teşkilatımıza hem de Hüda-Par’a  yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu huzur ortamının bozulmaması adına bütün sağduyulu insanlarımızın buna yüksek sesle itiraz etmesini diliyoruz. Bu saldırılarla memleketin huzuruna ve geleceğine kastetmek istenmektedir. Buna kesinlikle izin vermememiz gerekiyor. Huzur ortamında yapılan bu saldırıları bizim halkımızda da çok şükür güzel bir sağduyu hakim. Onlar da olayı çok iyi okuyorlar” dedi.
 
Gülaçar,daha sonra  beraberindekilerle saldırıya uğrayan Hür Dava Partisi Gevaş ilçe teşkilatını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 
Burada konuşan Gülaçar, Yapılan saldırıların huzur ortamını bozmaya yönelik olduğunu belirterek, olayı kınadıklarını ifade etti.
 
Ak Parti heyetini karşılayan  Hüda-Par Gevaş ilçe başkanı Veysel Çiftçi da  saldırıdan dolayı, Gülaçar’a,  geçmiş olsun dileğinde bulunarak, saldırıların hedefinde İslami değerler olduğunu söyledi.  (Murat Dalgın-İLKHA)