BATMAN-Batman Küçük Millet Meclisi'nin (kMM), "Ön Yargılar Giremez" şiarıyla her ayın ilk Pazar günü yaptığı toplantıların 2014 yılının ilk ayının gündem toplantısında, yerelde "Belediye Başkan Adaylarımızı Tanıyoruz." genelde "Yolsuzluk, Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik" konuları ele alınmıştı.

 

Ocak’ta yapılan Batman kMM toplantısına belediye başkan adaylarından sadece HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Aydın Gök katılarak, STK, sendika ve meslek örgütleri temsilcilerinin sorularını cevapladı.

 

Daha sonra konular üzerine söz alan Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, “Kim yaparsa yapsın yolsuzluk yapan suçludur ve şayet yolsuzluk var ise, bunun sonuna kadar üstüne gidilmelidir. Bu işin bir de uluslararası boyutu vardır. Bu anlamda kullanabildikleri bütün enstrümanları kullanıyorlar. ABD ve İsrail’in çıkarlarını savunan herkes onların yandaşıdır. Siyaset menfaat işine dönüşmemelidir. Cemaatler toplumsal örgütlerdirler, güçlenmeye hakları da vardır. Siyaset de yapabilirler. Ama cemaat emperyalizmle iş birliği yaparak milletine ihanet ederse bu iş olmaz.” dedi.

 

“Ergenekon gitmişti Fergenekon gelmişti, Jitem tasfiye edilmiş yerine Fitem gelmişti”

Tek gazeteci olarak toplantıya katılan İlke Haber Ajansı Batman Temsilcisi Veysi Demir, yolsuzluk konusuna değinerek, “Öncelikle şunu düzeltmekte fayda var. Sürekli cemaat denilmekte, sanki tek cemaat varmış gibi. Oysa çok sayıda cemaat var ve bahsi edilen cemaat onlardan sadece bir tanesi. Aslında aralarındaki sorun  yeni ortaya çıkmadı. Mavi Marmara ile başlayıp, Hakan Fidan ile devam etti ve en son dersaneler konusu ile de son halini aldı. İki kesim  de tabiri caizse, birbirine karşı öldürücü darbeleri vurdu. Hükümet cemaatin kendisine yaptıklarını, başkalarına yaptığında hep sustu. Şimdi söz konusu kendisi olunca bas bas bağırıyor. Kendi yaratmış olduğun  canavardan şikayet ediyor. Türkiye’de herkes biliyordu ki Ergenekon gitmişti Fergenekon gelmişti, Jitem tasfiye edilmiş yerine Fitem gelmişti. Hükümet nasıl olurdu da bunları göremezdi.” ifadelerini kullandı.

 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi adına panele katılan Ekrem Gülşen ise, söz alarak konular üzerine şunları kaydetti: “Göründüğü kadarıyla ortada bir yolsuzluk var gibi. Neticesi ne olursa olsun bu işin kaybedeni yine halk olmuştur. Biz Peygamber Sevdalıları olarak şimdiye kadar yaptığımız tüm etkinliklerde hep bu grubun engellemeleriyle karşılaştık. Yaptıkları haksızlıklar ve kumpaslarla arkadaşlarımızın onlarca yıl cezalar almalarına neden oldular. Biz bir türlü sesimizi duyuramadık. Bugün gelinen noktada aslında haklılığımız ortaya çıkmaktadır. Ama şunu da belirtmek gerekir ki, buradan hareketle de kimsenin ekmeğine yağ sürülmemelidir.”  görüşlerini dile getirdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)