DİYARBAKIR – Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Cengiz her gün 08.00-12.00 saatleri arasında hayvanlara ücretsiz muayene yaptıklarını ifade etti. Başlattıkları kampanya ile ilgili sorularımızı yanıtlaya Cengiz, önemli bilgiler verdi.

 

Fakülte polikliniğinizde uzun zamandır ücretsiz muayene kampanyası sürdürdüğünüzü biliyoruz. Bunu yapmanızdaki amaçlarınız nedir? Ve ne kadar süredir ücretsiz muayene kampanyasını sürdürmektesiniz?

Cengiz: Ücretsiz muayene kampanyamızın birkaç temel amacı bulunmaktadır. Bunlardan birisi fakültemizde eğitim gören öğrencilerimize klinik uygulamalarda yeteri kadar ve çeşitlilikte vakayı gösterebilmek. İkincisi, Diyarbakır halkının hayvanlarını ucuz bir yolla tedavi ettirmelerine olanak sağlamak. Ortalama 15-25 TL arasındaki muayene ücretini almayarak bütçelerine katkı sağlamak. Hasta sahipleriyle tanışıklık sağlamaktır. Üçüncüsü, özellikle pratisyen veteriner hekimlerin muayenehanelerinde çözemedikleri ortopedik vakalar gibi ileri düzey vakaları fakültemizde tedavi etmek.

 

Ücretsiz hayvan muayenesi neyi kapsıyor? Neleri kapsamıyor?

Cengiz: Vatandaşlarımızın ücretsiz hayvan muayenesi hizmetlerinden yararlanabilmesi için hasta hayvanını 08.00-12.00 arasında polikliniğimize getirmesi gerekmektedir. Muayene ücreti alınmamakta, ancak teşhis ve tedaviye yönelik ilaç ve laboratuar ücretleri hasta sahibinden talep edilmektedir.

 

Bu kampanyanıza ne zamana kadar devam etmeyi düşünüyorsunuz?

Cengiz: Mümkün olduğunca uzun süre bu hizmetimize devam etmeyi arzuluyoruz.

 

Ücretsiz muayene kampanyanızdan Diyarbakırlı hayvan sahipleri ve çiftçiler ne kadar haberdar?

Cengiz: Üniversitemizin reklam panolarında ve web sayfalarına duyuruyoruz. Çok sayıda hasta sahibi bu hizmetten haberdardır. Ancak hayvanını şehirden Fakültemiz polikliniğine getirmesi sanırım biraz zor oluyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında hasta sayımız önemli ölçüde artıyor.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Cengiz: Fakülte kliniğimizde konusunda uzman dâhiliye, cerrahi ve doğum konularında uzman arkadaşlarımız hizmet vermektedir. Özellikle fakültemizde yapılan ortopedi operasyonları Diyarbakır’da başka hiçbir veteriner kliniğinde yapılmamaktadır. Söz konusu operasyonlar oldukça makul cüzi bir ücret alınmaktadır. Vatandaşlarımız Fakültemizin verdiği sağlık hizmetlerine ilişkin güncel bilgileri fakültemiz web sayfasından (http://www.dicle.edu.tr/veteriner-fakultesi) alabilirler.( Ömer Yasin Ergin – İLKHA)