BATMAN – Geçtiğimiz günlerde Batman Belediyesi’nin şehiriçi İbragaz Yolcu Hattı Güzergâhını Mobil Güzergâhına vermesi üzerine tepki gösteren yaklaşık 43 mobil şehiriçi hattı şoförü, kontak kapatarak bir günlük çalışmama kararı aldı. Bunun üzerine harekete geçen belediye yönetiminin sorumlu hattını seçime kadar durdurma kararı aldığı öğrenildi.
 
Şoförlerle birlikte 96 şehiriçi yolcu mobil hattı çalışanı,  kendilerine haksızlık yapıldığını iddia ederek, Batman Belediyesi’ne tepki gösterdi. Batman Bölge Devlet Hastanesi önünde kontak kapatıp eylem yapan mobil hattı çalışanları, belediyenin sorunu derhal çözmesini, aksi takdirde çok büyük bir eylem yapacaklarına dikkat çekmişlerdi.
 
Yaşanan sorun üzerine harekete geçen belediye yönetiminin seçime kadar İbragaz hattını mobil hattından geçmeme kararı aldığı öğrenildi.
 
Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Batman Minibüs ve Otobüsçüler Oda Başkanı Mehmet Tekin, İbragaz hattının mobil hattına verilmesinin ardından eylem yapan sürücülerin tepkisi üzerine sorumlu hattın seçim sürecine kadar durdurulduğunu söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)