DİYARBAKIR - Türkiye’de son zamanlarda gündemi meşgul eden telefon dinlemeleriyle ilgili mikrofonlarımızı uzattığımız Diyarbakır halkı, dinlemelere tepki göstererek, dinlemelerinin biran önce son bulması gerektiğini belirterek, özel yaşama saygı duyulmasını istediler.
 
Herkesin bir özel hayatı olduğunu ifade eden Diyarbakırlılar, özel hayatı yok eden dinlemelerin engellenmesi için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması çağrısında bulundu.
 
İletişim özgürlüğünün olması gerektiğini belirten Metin Ercan, “Telefonların kesinlikle dinlenmemesi gerekir, herkesin özel bir hayatı var. Telefonların dinlenmesi neticesinde kimsenin özel hayatı kalmadı. Telefonla rahat konuşamıyoruz, öyle bir hale geldik ki her şeyi şifreli yapar olduk. Adalet Bakanlığından isteğimiz bu dinlemelerin önüne geçmesi.” ifadelerini kullandı.
 
 
Mahir adlı vatandaş ise, dinlemelerden çok rahatsız olduğunu ve yetkililerin bunu biran önce çözmesi gerektiğini söyleyerek, yasadışı dinlemeleri gerçekleştirenlere tepki gösterdi.
 
 
Yasadışı dinlemelere karşı önlem alınmasının olumlu sonuçlar getireceğini söylen Cahit Çetin, “Cep telefonu kullanmanın amacı kişisel ve özel hayatımızla ilgili ihtiyaçlarımızı gidermektir. Bu görüşmelerimizin dinlenmesi çok kötü ve kabul edilir bir durum değildir. Telefonlarımızı cebimizde taşımaya korkar olduk, ya ağzımızdan yanlış bir şey çıkarsa diye sürekli bir tedirginlik yaşıyoruz. Milletin huzuru ve refahı için hükümetin adım atması gerekir.” şeklinde konuştu. 
 
 
Özel hayatın dinlenmesine karşı olduklarını söyleyen Evran adlı vatandaş, insanların hepsinin herhangi bir örgüte mensup olmadığını dile getirerek, hükümetin yasadışı dinlemelere karşı adım atması gerektiğini belirtti.
 
 
Teknolojinin günümüz şartlarında faydalı olduğunu ifade eden Abdulkadir Erdoğan, “Her şeyin bir kuralı nizamı vardır. Yasadışı yollarla dinleme yapan kişiler kesinlikle terbiyesizlik yapmakta ve halkın ailevi bilgilerini deşifre etmekteler. Telefonların asıl amacı uzağı yakına getirmesidir. Bundan dolayı yetkililerin telefonları asıl görevlerine kavuşturmaları gerekir.
 
 
Diyarbakır halkı son olarak, yetkililerin dinlemelerle ilgili verdikleri kararda ve yapacaklarını söyledikleri hukuki düzenlemelerde samimi olmaları gerektiğini söylediler. (M. Sait Adiyaman/Hasan Gündüz - İLKHA)