MARDİN - Türkiye genelinde meydana gelen otobüs ve minibüs kazalarının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde Midyat’ta da önlemler artırıldı.
 
Midyat ilçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekiplerinden alınan bilgiye göre, sürücülerin can ve mal kaybının en aza indirilmesi, vatandaşların can ve mal güvenlinin sağlanması amacıyla şehirlerarası yolcu otobüsü, minibüslerin hız kurallarına uyulmasını sağlamak amacıyla radar hız denetimleri ve trafik kontrolleri artırıldı.
 
İlçe Jandarma Trafik ekipleri, 2012 yılında yürürlüğe giren kış lastiği uygulaması yönetmeliğine uygun, sürücü belgesi, SRC belgesi, piskoteknik değerlendirme, alkol, araca ait ruhsat, ilkyardım, halat ve takograf, sürat kontrollerini denetimlerini yaptıklarını bildirdi.
 
Tedbirler çerçevesinde, otobüs ve minibüs sürücüleri, hız kurallarına uyulması, kış lastiği uygulaması yönetmeliği hükümlerine uymaları, mağdur olmamaları ve cezai işlemlere maruz kalmamaları için, belirtilen hususlara titizlikle riayet etmeleri, can ve mal emniyeti ile güvenli sürüş açısından belirtilen uyarılara mutlaka uymaları konusunda uyarıldı. (M. Sait Başaran -  İLKHA)