AĞRI – Ağrı’nın  Pamuktaş (Zeyd) köyünde diyalize bağlı olarak yaşayan 13 yaşındaki Kemal Güçlü elektrik kesintileri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Günde 12 saat diyalize bağlı kalan Güçlü, elektrikler kesildiğinde adeta ölümle burun buruna geliyor.
 
Ailenin 3 bin lira kredi çekerek aldığı diyaliz cihazı olmadan yaşayamayan küçük Kemal sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor. Maddi durumu iyi olmayan Güçlü ailesi çocuklarının hayata tutunabilmesi için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor. Aile çocuklarının elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenmemesi bir jenaratöre ihtiyaç duyduklarını söylemedi.
 
Yaklaşık bir haftadır köylerinde elektrik olmaması nedeniyle,  yasak olmasına rağmen elle diyaliz yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen anne Sedef Güçlü, bu yolu denemek zorunda kaldıkları için  çocuklarının enfeksiyon kaptığını söyledi.  Güçlü, çocuklarına acilen bir jenaratör lazım olduğunu ifade etti. Sedef Güçlü, “Benim oğluma 5 ay önce böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Bankadan 3 bin lira kredi çekerek diyaliz cihazı aldık. Sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı cihazı kullanamıyoruz. Yasak olmasına rağmen elle diyalize sokuyoruz çocuğumuzu. Bundan dolayı enfeksiyon kapıyor ve yüzü şişiyor. Bu durumda ölümle burun buruna geliyor. Bir jeneratörümüz olsaydı en azından çocuğumuz mağdur olmazdı. Hayırseverlere sesleniyorum, Allah rızası için bu mağduriyetimizi giderin. “ dedi.
 
“Hamdolsun Rabbimize bizi bu şekilde imtihan ediyor.” diyen anne Güçlü, “Rabbimize, oğlumuzun bu hastalığını iyileştirmesi için dua ediyoruz ve isyana kaçmamışız. Bu durumdan dolayı Rabbimize şükrediyoruz. Belki daha kötüsü de olabilirdi.”
 
Küçük Kemal’in babası  Adem Rıza Güçlü ise yıllar önce bir böbreğini kızına verdiğinden dolayı şu anda çalışamadığını ve yavruları için uzanacak bir yardım eline ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Rıza Güçlü, “Ben şu anda bir iş yapamıyor, ağır işlerde çalışamıyorum. Çünkü yıllar önce evli olan kızım da böbrek yetmezliğine yakalandığından dolayı, kendi böbreğimi ona verdim. Şimdi bir iş yapamıyorum. 6 çocuğum ve eşimle birlikte yer yer sıkıntı da yaşamaktayız. Oğluma da bu cihaz için bankadan 3 bin lira kredi çekerek aldım. Ve sağa sola daha çok borcum var. Eğer bu durumum olmasaydı, kendim çalışır bir jeneratör alır çocuğumu mağdur durumda bırakmazdım. Uzanacak bir yardım eline ihtiyacımız var. Nakil olabilirse bu bizim için bulunmaz bir şey. Eğer olmazsa da bir hayırsever bu çağrımıza kulak versin, çocuğumuz için bir jeneratör alsın. Yoksa çocuğumuzu kaybedeceğiz. “ şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)