BATMAN – SSK Caddesi üzerinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde yaklaşık 10 gündür Batman Belediyesinin su borusunun patlaması gerekçesiyle kazdığı çukuru tekrar kapatmaması Batmanlıların tepkisine neden oldu.

 

Batmanlılar, Batman Belediyesi tarafından yaklaşık 5 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde açılan çukurun, adeta çöp yuvası haline dönüştüğünü belirterek,  belediyenin çukuru kazmasıyla yeni yapılan kaldırımda bundan nasibini alarak kaldırımın yarısının ise kazılmış vaziyette olduğunu ifade ettiler.

 

Yaşanan duruma tepki gösteren çevre halkı, çukurun etrafında hiçbir uyarı levhası bırakılmaması ve olası bir kazaya mahal olmasından endişe duyduklarını söylediler.

 

Özellikle akşamları çukurun gözükmemesi yüzünden bir kazanın yaşanmasından endişe duyduğunu ifade eden çevre sakini Veysi Dursun, belediyeye tepki göstererek, “Yaklaşık 10 gün önce belediye burada bir su borusunun patlaması yüzünden kazı çalışması yaptı. Belediye kazı çalışması yaptıktan ve işini bitirdikten sonra çukuru kapatmayıp böyle bıraktılar. Belediye ne bir emniyet şeridi ve ne de bir uyarı levhası koydu. Dolayısıyla akşamları karanlık olduğu ve arabaların park etme yeri olduğu için Allah korusun arabaların çukura düşme ihtimali var. Küçük çocuklar da çukura düşebilir. Belediye bir an önce bir olası kaza yaşanmadan çukuru kapatması gerekir.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)