DİYARBAKIR-Çınar (Xana Axpar)’da yaşayan Perizade Yılmaz üç ay önce boğaz ağrısı ile gittiği hastanede, boğazında tümör tespit edilmesi ile ameliyat oldu. İki ay yoğun bakımda kaldıktan sonra doktorların yapacakları bir şey kalmadığı belirtilerek, Perizade Yılmaz evine gönderildi.

 

Kalan hayatını evinde geçirmek zorunda kalan yaşlı kadın, bağlı olduğu elektronik cihazları da evine taşıdı. Fakat bölgede sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı hasta adeta ölüm ile yaşam arasında gidip geliyor.

 

Annesinin yatağa bağımlı olduğunu ve bütün ihtiyaçlarını çevresindeki insanların yardımı ile karşıladığını belirten Perizade Yılmaz’ın kızı Hediye Yılmaz,  annesinin yaralarını da fazla anlamamasına rağmen kendisinin pansuman ettiğini ifade ederek, sağlık ekiplerinin belli aralıklarla hasta annesini kontrole gelmesini istedi.

 

Perizade Yılmaz’ın yakını Osman Sayar ise bölgede sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını, bu kesintilerin de cihazlara bağlı yaşayan Perizade Yılmaz’ın sağlığı üzerinde olumsuz etki yaptığını dile getirerek, ya elektrik kesintilerin engellenmesini ya da imkânları olmadığından dolayı, aileye jeneratör temin edilerek elektrik kesintisi esnasında elektrik ihtiyacını buradan karşılamasını talep etti.

 

Osman Sayar, yaşlı teyzenin yatağa bağlı olmasından dolayı hastaneye gidip-gelemediğini sözlerine ekleyerek, sağlık ekiplerinin belli aralıklarla kontrole gelmesi çağrısında bulunarak, yetkililerin duyarsızlığından yakındı. (Vedat Aydın-İLKHA)