DİYARBAKIR –Hür Dava Partisi (Hüda Par) Kayapınar İlçe Gençlik Kolları, “Hür Gençlik ile Aydınlık Yarınlara” adlı konferans düzenledi.
 
Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müzesinde yoğun katılım ile gerçekleşen program, Muhammed  Abdülhadioğlu’nun okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve okunan ilahilerle devam etti.
 
Programa katılan Hür Dava Partisi Kayapınar Belediye Başkan Adayı Av. Şaban Dalgın, yaptığı  selamlama konuşmasında,   “Gençliğin, halkın ve eğitim sisteminin  gidişatından  kaygı  duyduğumuz ve halkımızı İslami referansla yönetmek amacıyla bir parti olarak yola çıktık. Toplumumuzdaki kötü gidişata dur diyebilmek için bu yola koyulduk ve bu endişeyle yola devam edeceğiz. Halkımız, bu kötü sistemi istemeyen ve bu sisteme karşı olan bir parti ile karşı karşıyadır. Memleketimize İslami yaşantısına, örfüne ve kültürüne uygun bir sistem getireceğiz.” dedi.
 
Daha sonra söz alan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman, “Biz Allah’ın dini için varız demişsek Rabbimiz bizi kendi partisine kaydetmiştir. Bizim böyle bir ahdimiz varsa o ahdin üzerinde Allah’ın yardımı vardır. Allah kıyamete kadar kendi partisinin gençlerini konuşturup yayıyor ve şanını yükseltiyor. Hz. İbrahim, Hz. Ömer ve Hz. Ubeyde gibi gençlerin ismi kıyamete kadar duyulacak. Neden duyulacak? Çünkü Allah kıyamete kadar yardımını onların üzerinden kaldırmadı.” sözlerine yer verdi.
 
Programda bir konuşma yapan Hür Dava Partisi Kayapınar Gençlik Kolları Başkanı Hadi Kılıl ise, “Tarih sahnesine çıkan gençlerden biri, tevhid mücadelesini yapan şahsiyetlerden Hz. İbrahim’dir. Genç İbrahim’in tevhidi mücadelesi ve putları alaşağı etmesi, gençlere verilen en önemli değeri ortaya koymaktadır. Yine genç yaşlarda Peygamberlikle görevlendiren Hz. Musa’nın, İsrailoğulları’nın firavunuyla mücadelesi Hz. Harun, Hz. Yuşa ve Hz. Talut ile devam etmiştir. Ashab-ı Kehf’in tevhid mücadelesi de dillere destandır ve genç neslin önde oluşunun belirleyici bir rolüdür. Bununla birlikte Efendimize iman edenlerin çoğu da gençlerdi ve bu gençlerin ellerinde yükselen tevhit bayrağı günümüz karanlık dünyasına aydınlık bir meşale olmuştur.” ifadelerini kullandı.
 
Konferans  yapılan  dua ile son buldu. (Ali Adiyaman - İLKHA)