Hür Dava Partisi, (HÜDA PAR) Doğu İlleri İl Başkanları Toplantısı Diyarbakır’da yapıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, son dönemde meydana gelen olayları değerlendirdi. İstemedikleri halde, saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, "Böyle şeyleri kesinlikle tasvip etmediğimiz halde maalesef toplum içerisinde kendilerinden başka kimseyi kabul etmeyen kudurmuş olan bazı kesimlerin saldırılarına maruz kalıyoruz. Biz bu saldırılara karşı parti olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz ve ısrarla bu olayların büyümemesini, kontrol altına alınmasını, başka taraflara taşınmaması için tüm gayret ve çabamızla uğraşıyoruz." dedi.
 
"Karşımızda muhatap bulamıyoruz"
Muhatapları arasında aklıselimle hareket eden kimsenin bulunmayışı sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Temel sözlerine şöyle devam etti: "Karşımızda toplumun ıslahını, toplumun menfaatini toplumun gerçekten yeni bir felahiyete sürüklenmemesi için çaba gösteren, gayret gösteren kimselerin olmayışı sebebiyle zorluk çekiyoruz. Karşımızda bizimle mücadele eden, bize çetelerini saldırtan, üyelerimizin araçlarını yakan, taş atarak vücutlarını darp eden insanların içerisinde muhatap bulamıyoruz. Kendileriyle aklıselimle konuşabileceğimiz, söz geçirebileceğimiz bir kişiyi maalesef bulamıyoruz. Bu sıkıntılı dönemde hepinizden ricamız herkes bu süreci mümkün mertebe sabır ve sükunetle atlatmaya çalışsın."
 
“Yıllardır saldırılara maruz kalıyoruz”
Bu sürecin içerisinde kötü kokular geldiğini dile getiren Temel, "Bu kötü kokuların toplumu daha da kötü bir ortama sürükleyeceğinden endişe ediyoruz. Bu nedenle kardeşlerimiz bulundukları ortamlarda sükûnetle hareket etsinler. Kardeşleri sağduyuya davet etsinler. İçinde bulunulan ortamı teskin edilmeye çalışsın. Bu sıkıntıyı, saldırıları bu kadar yıldır tahammül ediyor, taşıyoruz, bundan sonra da inşallah selametle bir neticeye ulaştırırız." ifadelerini kullandı.
 
"Derin güçlerin bu çatışmadan istifade etmemesi için uğraş içindeyiz"
Halkın bu coğrafyada yıllardır dinmeyen feryadının dinmesini istediklerini söylen Temel, "Bizim temennimiz, özellikle bu coğrafyada bu halkın yıllardır yükselen feryad-u figanlarının dinmesidir. Bizler bu yönde bir gayret içerisindeyiz. Biz bu toplumun, bu coğrafyanın bir daha kötü günlere dönmesini ve derin güçlerin bu çekişme ve çatışmadan istifade etmemesi için ciddi bir uğraş içerisindeyiz. Bizler bu uğraşımızı sürdürürken maalesef birileri habire sabrımızı taşırmaya çalışıyor. Tabii ki tahammülün, sabrın bir sınırı vardır. Şunu samimiyetle söylüyorum ki tabanımızı gençlerimizi provokatörlük ve saldırılara karşı zor zapt edebiliyoruz. Bu gerçekten zor bir iştir. Yapıcı olmak, toplumu ıslah etmek yapıcı insanların işidir. Bu toplumun dostu olan insanların işidir. Bunu kontrol altına almak da tabii ki bize düşüyor. Biz bu iş için inşallah var gücümüzle çalışacağız. Tüm üyelerimiz de bu gayreti göstersinler. Allah’ın izniyle biz kendimizi ve üyelerimizi bilinçlendirirsek, korumaya alırsak, inşallah kudurmuşların bizlere bir zararı dokunmaz ve Allah’ın izniyle bunların etrafını sabır ve dualarla kuşatmak suretiyle inşallah sınırlandıracağız. Kim bu halkın huzuru ve selameti için çaba sarf ediyorsa Allah onları muvaffak etsin ve kim de bu coğrafyanın ve bu toplumun kötülüğünü istiyorsa Allah onları kahr-u perişan etsin" sözlerini dua ile bitirdi. (İLKHA)