DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Hani İlçe Başkanlığı üyelerinin de katılımı ile basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklama ile PKK/BDP yandaşlarının Diyarbakır’ın Lice ilçesinde HÜDA PAR heyetine yaptığı saldırı kınandı.
 
Açıklamayı okuyan Hani Belediye Başkan Adayı M. Sıddık Akyıldırım, parti olarak kuruldukları günden bu yana huzur ortamının bozulmaması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirterek, saldırgan ruhlu çetelerin huzuru bozmak için yoğun çabalarına devam ettirdiklerini ifade etti.
 
Akyıldırım açıklamasına şöyle devam etti: “Bu topraklarda saldıran, yakıp yıkan, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayanlar değil; sağduyuyla düşünce, siyaset ve hizmet üretenler kazanacaktır. Bu saldırılar bizim azmimizi artırıyor ve biz biliyoruz ki bu topraklarda elbet İslam’ın sesi yükselecektir.  Yapılan saldırılarla bölgede kaos oluşturulmak isteniliyor. Ancak bizler, partimizin her çalışmasında halkın faydasına olacak adımı atmayı ve bu oyunlara gelmemeyi şiar edindik.  İnadına huzur, inadına barış diyeceğiz ve halkımızı hak etmiş olduğu hizmete, yere getireceğiz."
 
"Bizler kuruluşumuzdan bu yana hakkın ve halkın yanında yer alan bu yönleri ile hayırlı hizmetlerde bulunan bir parti ve camiayız." diyen Başkan Akyıldırım "Bu halk da bunu görmekte ve bizleri sahiplenmektedir. Fakat bu sahiplenme ve halkla kucaklaşma görülüyor ki, halka verecek hiçbir şeyi olmayanları  ciddi olarak endişelendirmiş ve bildik klasik metotlarıyla saldırıya geçmişlerdir. Bu iyi bilinmelidir ki, HÜDA PAR bu halkın zararına olacak ve halkın huzurunu kaçıracak hiçbir tezgâhın içinde olmayacak, sağduyusunu ve sabrını koruyacaktır.’’ dedi. (İLKHA)