VAN- Bildiride Türkiye’nin içinde bulunduğu ve halkın zararına olan uluslararası boyutlu sorunların çözüm yerinin milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu, bunun dışındaki nafile çabalara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş yayınladıkları bildiride şunları söyledi:

 

Bu güne kadar en büyük zararı milli iradeye yapılan müdahalelerden gördüğü vurgusu yapılan  bildiride, “Hepimiz çok iyi biliyoruz. Milletimizin emaneti olan Milli İradeye sahip çıkıldığı sürece ülkemiz daha güçlü demokrasiye ve ekonomiye sahip olacak ve uluslararası saygınlığı daha da artacaktır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına zarar veren, milletimizin iradesine ipotek koyan, demokrasimizi tehlikeye düşüren, devletimizi ve milletimizi uluslararası alanda itibarsızlaştıran her türlü eyleme saygın bir duruşla karşı çıkmanın milli bir görev olduğuna inanıyoruz.” İfadeleri yer aldı. (Murat Dalgın-İLKHA)