BATMAN -  İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Batman Şubesi, PKK/BDP’nin organize ettiği kişilerin Diyarbakır’ın Lice ilçesinde  seçim çalışmaları kapsamında  esnafı ziyaret eden HÜDA PAR üyelerine düzenlediği saldırılar nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 

HÜR-DER Batman Şubesi adına yapılan açıklamada, “Demokrasi adı altında seçim dönemine girdiğimiz şu dönem de bizler, bizlere yakışır huzur ve barış içinde adil bir seçim temenni ederken, ne yazık ki Barış ve Demokrasi laflarını ağızlarından düşürmeyen BDP ve yandaşları bilhassa Kürdistan bölgesinde İslami kesimleri temsil eden dernek ve partilere yaptıkları bombalı, silahlı, taşlı, sopalı saldırılarla Kürdistan halkına huzuru çok görmekte ve halkımızı birbirine düşüren politikalar üretmektedirler.” denildi.

 

BDP ve ayak takımlarını aklıselime davet ediyoruz

BDP yanlılarının Kürdistan’da İslami kesimlere karşı gerçekleştirdikleri ve sayıları 200’ü aşan menfur saldırıları kabul etmenin mümkün olmadığına işaret edilen açıklamada, “Diyarbakır’ın Lice ilçesinde parti çalışmaları yapan broşür dağıtarak partilerini tanıtmaya çalışan HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve beraberindekilere BDP binasından çıkan örgütlü bir grup, saldırı düzenlemiş ve bu saldırı sonucunda bir kez daha Kürt halkının kanının akmasına neden olmuşlardır.” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamanın devamında, devlet güçlerinin bu güne kadar olduğu gibi yine yapılan bu saldırıya seyirci kaldığı dile getirilerek şu ifadelere yer verildi: “Akabinde BDP yanlılarının sözde devlet güvencesine teslim edilen dört aracın ateşe verilerek yakılmasına göz yummuşlardır. Bizler; Kürt halkı arasında kin ve düşmanlık tohumları eken bu tür menfur saldırıları kınıyor, Kürt halkı arasında fitne tohumları ekmeye çalışan BDP ve ayak takımlarını aklıselime davet ediyoruz.”

 

Yalan-yanlış beyanlarda bulunmaktan vazgeçin

Hür Der Batman Şubesi açıklamasının sonunda, BDP yöneticilerinin yalan-yanlış beyanatlarda uzak durmaları uyarısında bulunularak, “Aynı zamanda Bu menfur saldırı sonucu yalan-yanlış beyanlarda bulunan BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak’ı yalan-yanlış beyanlarda bulunmaktan vazgeçmeye, Kürt halkı arasında kardeşlik duygularını geliştirmeye davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Müslüman Kürt halkı hakikatleri görmekten uzak değildir.” denildi. (Veysi Demir-İLKHA)