GAZİANTEP – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı Mustafa Özaslan, Lice’de yapılan saldırıyı parti binasında yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

 

Özaslan, BDP/PKK çetelerinin, halkın bağrından çıkmış olan HÜDA PAR’ı siyaset sahnesinden silmek ve bölgede tek güç olmak arzusu içerisinde olduklarını ifade ederek, “Kendisinden başka hiçbir gücü kabul etmeyen BDP/PKK çeteleri, yıllarca kendi halkına zulmetmiş ve etmeye de devam etmektedirler. Güneydoğu halkı bu oyunların farkına varmış HÜDA PAR’ın çıkışıyla HÜDA PAR’a olan teveccühleri artmıştır. Bunu gören BDP/PKK çeteleri içlerine sindiremeyip parti binalarımıza onlarca saldırı düzenleyip parti üyelerimizi darp edip, evlerini kurşunla tarayıp, araçlarını ateşe vermişlerdir.” dedi.

 

Kolluk güçlerinin kendilerine yönelik yapılan saldırılara sessiz kalarak saldırıları yapanları ortaya çıkartmadığına dikkat çeken Özaslan, “Bu da Bölgede acaba BDP/PKK ile hareket eden derin bir yapı mı var? sorularını akla getirmektedir.

Bu topraklarda saldıran, yakıp yıkan, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayanlar değil, sağduyuyla düşünce, siyaset ve hizmet üretenler kazanacaktır. Eğer siz yakıp yıkma ile vurup kırma ile bir yere varacağınızı veya bizleri korkutacağınızı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Eğer Hür Dava size tahammül ediyorsa bu Kürt halkına olan sevgi ve saygılarındandır. Acı üstüne acı yaşamış bu halkın tekrardan yeni bir acı yaşamaması içindir.” diye konuştu. (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)