BİNGÖL - Diyarbakır`ın Lice ilçesinde PKK/BDP yandaşlarının HÜDA PAR üyelerine yaptığı saldırı şiddetle kınanmaya deva ediliyor.
 
“Eğer akılları varsa bu işten vazgeçsinler”
PKK/BDP yandaşlarının HÜDA PAR üyelerine yaptığı saldırıları kınayan Şefket B. “Evvela bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyorum. Bu işi yapanlar er geç pişman olacaklar. Eğer akılları varsa bu işten vazgeçsinler. Eğer bu işten vazgeçmezlerse çok büyük bir pişmanlık içinde şaşkın bir şekilde bu insanlarımıza ihanet etmiş olacaklar. Bir an önce bu yaptıklarından vazgeçsinler. Allah-u Telala bu yapmış oldukları zulümlerinden dolayı onlara lanet etsin.  Lanet edebilenlerin hepsinin laneti onların üzerinde olsun.” ifadelerini kullandı.
 
“Kürdistan’da huzur ve barışın gelmesini istiyoruz”
Lice’de HÜDA PAR’a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Muhsin B. “Bütün Kürdistan’da huzur ve barışın gelmesini istiyoruz. Özellikle bizden başka kimse bu bölgede yoktur anlayışını kınıyoruz ve bunun Kürdistan’da ve Kürt milletinden ciddi tepkiler alacağına inanıyoruz. Ki bu protestolar bu kınamalar bunun en güzel göstergesidir. Herkes şunu çok iyi bilsin ki Kürdistan insanları Müslüman’dır. Müslümanlara saygı ve hürmetleri vardır. Ve bizde Kürdistan halkının teveccühünü inşallah onların teveccühlerini kazanacağız. İnşallah burada huzur ve barış hâkim olur. Bunları en sert bir şekilde kınıyoruz.” dedi.
 
Bu bölgede tek partili zihniyet ve düşüncenin tehlikeli bir durum olduğunu ifade eden H.Bayram G, “Bölge insanı olarak Lice’deki olayları şiddetle kınıyoruz.  Gerçekten bu gün bölgede BDP’nin izlediği politikayı esefle kınıyoruz.” dedi.
 
“Denenmişleri denemek akıl işi değildir”
“Geçmişte olan birçok olaydan ibret almaları gerekir”  diyen Bayram G,  konuşmalarını şöyle tamamladı: “Denenmişleri denemek akıl işi değildir. Bu barış süreci içerisinde dikkat etmesi gereken birçok konular vardır. Bu nedenle kendi durumlarını gözden geçirmelerini düşünüyoruz.” (Nihat Kanat/Musab Girişen-İLKHA)