BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi’nin PKK/BDP’nin organize ettiği kişilerin Lice’de seçim çalışmaları kapsamında  esnafı ziyaret eden HÜDA PAR üyelerine yaptığı saldırıları lanetlemek için yaptığı kitlesel bası açıklamasında konuşan Hira Der Genel Başkan Yardımcısı Molla M.Beşir Şimşek, saldırıdaki amacın BDP/PKK’nin Kürdistan’a baharın gelmesini istemediği olduğunu söyledi.

 

Bugüne kadar dertten başka bir şey vermeyenlerin ve daima fitne ve fesat çıkaranların Lice olayıyla bir daha kirli yüzlerini ortaya çıkardıklarını söyleyen Şimşek, “Bir kere daha siyah kalplerini bize ve halkımıza gösterdiler. Sopalarla, bıçaklarla, taşlarla saldırıda bulundular. Saldırıya maruz kalan insanlarımızın tek gayesi bu Müslüman Kürt halkının felahı ve kurtuluşu olmuştur. Bazı televizyon kanalları da bu olayı çarpıtarak bu olayın sanki HÜDA PAR tarafından yapılmış bir saldırı olarak gösterdiler. Yaralı ve mazlum halk olarak BDP’yi gösterdi. Bugüne kadar HÜDA PAR ve STK ile derneklerimize 100’den fazla molotoflarla, taşlarla, sopalarla ve satırlarla saldırıda bulundular. Mazlum ve mustazaf halkımızdan bu saldırılarda şehit olanlar da oldu.  Bu hücum ve saldırılar halkımız tarafından görülüyor.” dedi.


“Faşist Kürtler, halka zulüm ediyor”
Yapılan tüm saldırılara rağmen sabrettiklerini belirten Şimşek, “Bu saldırılara karşı biz onlar gibi yapmadık ve sabrettik. Bir kere daha halkımızı çağırdık ve onları sükûnete davet ettik. Tüm halkımız biliyor ki bu saldırılara karşı suskunluğumuz, sabrımız korktuğumuzdan değil halkımıza olan sevgi ve huzurun bozulmaması içindir. Halkımız 100 sene öncesinden beri çok zulüm ve zorluk gördü. Hatta yakın zaman da Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından her zulüm ve zorbalık bu halka karşı yapıldı. Âlimler, rehberler, seydalar, liderler ve şeyhler şehit edildi. Bu milletin anneleri, bacıları dinlerinden ve namuslarından olmamaları için intihar ettiler. Ama bu zulüm bitmedi ta ki Türk faşistlerin elleriyle bu zulüm dindar Kürt halkına yapıldı. Maalesef bugün vazifeyi biz görüyoruz ki bugün, dininden ve iffetinden uzaklaşan Faşist Kürtler bu zulmü yapıyor.” ifadelerini kullandı.


“Annelerimizin gözyaşı dökülmesin diye bizler sabrediyoruz”
Halkın mazlum olduğunu, çok eziyet gördüğünü ve bu milletin kanının çok döküldüğünü ifade eden Şimşek, “Zalimler tarafından bu halka zülüm yapıldı. Annelerimizin gözyaşı dökülmesin diye bizler sabrediyoruz. Bizler bir daha istemiyoruz azizlerimizin kanı dökülsün. Huzursuzluk çıkmasın diye sabrediyoruz. Aziz Müslüman kardeşlerim bizler korktuğumuzdan bu sabrı çekmiyoruz. Bu zulüm bizlere tek yapılmıyor. Müslüman halk dinini tanımaması için bu saldırılar yapılıyor. Ey Müslüman Kürt halkı uyanın bu zalimlerinin oyununa karşı bu zülüm sizin şahsınıza oluyor. Kürdistan’a bahar gelmemesi için yapılıyor ve bir daha huzur bu milletin içinde yeşermesin diye bu zulümler yapılıyor. Bizim susma sebebimizde bunu fark ettiğimizden dolayıdır. Biz sabrımızla bu oyunları istiyoruz ki halkımıza gösterelim. Bizde istiyoruz ki bu oyun ve hileleri halkımızın görmesini, dostunun kim oldugunu, kim sulh için, huzur için çalışıyor, kim kan için, savaş için çalışıyor halkımızın bunu görmesini istiyoruz.” diye konuştu.

 

“Barışın adı Kürt halkının kanını mı dökmektir?”
BDP’lilere seslenen Şimşek, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Adları barış ve demokrasi olanlara sesleniyorum; barışın adı Kürt halkının kanını mı dökmektir? Barış ve demokrasi Müslüman ve Kürt halkının kanını mı dökmektir? Bu mudur demokrasiniz? Bu mudur barışınız? Sizin barış ve sulh amacınız kiminledir? Biz istiyoruz ki halkımızda bu soruları sorsun. Ama halkımızdan beklentilerimiz de var; zulüm yapmalarına engel olun. O vakit ki taş attıklarında bırakmayın atsınlar. Zarar veren işler yaptıklarında da onlara fırsat vermeyin. Verdiğiniz zaman siz onlara yardım etmiş olursunuz. Biz istiyoruz ki halkımız bu hassasiyetini onlara göstersin ve zalimleri de tanısın, mazlumları da tanısın ve bu halkın dostunu da tanısın. İstiyoruz ki bu halk artık sesini çıkarsın ve ‘yeter artık’ desin. Eğer  ki bu fitne fazlalaşırsa, bu ateş daha da korlaşırsa sadece biz değil herkes bu ateşten zararlı çıkacaktır.”


“Halka, kanlarının dökülmesinden başka bir şey vermediniz”
BDP’lilerin Kürtlere kanlarının dökülmesinden başka bir şey vermediğini vurgulayan Şimşek, “Hatırlayın; zamanında Türkler size zulüm ediyordu, hakaret ediyordu. Şimdi de siz bu eziyet ve zulümleri bu Kürt kardeşlerinizin başına getiriyorsunuz. Siz diyordunuz ‘bize zulüm yapılıyor, haksızlık yapılıyor’ siz ağlıyordunuz, diyordunuz ki, ‘bunlar faşisttir, bize eziyet ediyorlar. Bizi inkâr ediyorlar. Haklarımız ve hukukumuzu bizden alıyorlar’ biraz mert olun mert. Karakterli olun. O günlerde şikâyet ettiğiniz ve ağladığınız şeyleri unutup elinize az bir güç sahibi olduktan sonra niye o size zulüm edenlerden daha zulümkar oluyorsunuz? O şikâyetçi olduğunuz günahlardan neden şimdi kendi ırkdaşlarınıza yapıyorsunuz? O zaman aranızdaki fark nedir? Ama biz biliyoruz ki sizin bu halka verecek hiçbir şeyiniz yok. Hücum ve hakaretlerinizin sebebi budur. Siz bu halka bir şey vermediniz. Sadece bu halkın kanının dökülmesinden başka, bu halkın dininin kaldırılmasından başka, bu halkın şeref, hasiyet ve namusu ve iffetini kirletmekten başka hiçbir şey bu halka vermediniz.” diye tepki gösterdi.


“Halk uyanırsa siyah yüzünüz ortaya çıkacaktır”
Bu halkın hemen hemen tüm çocuklarını esrarkeş, hırsız, çete ve işe yaramamazlıktan başka hiç bir şey vermediklerini dile getiren Şimşek, “Eğer ki bu halka verdiğiniz bir şey olsaydı siz bununla iftihar edecektiniz. Sizde biliyorsunuz ki bu aziz millet uyanırsa sizin o siyah yüzleriniz ortaya çıkacaktır. Yaptığınız hainlikleriniz ortaya çıkacaktır. Bu milletin uyanacağı o gün eylem ve oyunlarınız, hileleriniz meydana çıkacaktır. Bunların çıkmaması için hücum ve saldırılar yapıyorsunuz. Sizler hidayet nurunu söndürmek istiyorsunuz. Bu kervan gün ve gün ileriye gidiyor. İflas edeceksiniz ve korktuğunuz başınıza gelecek. Bu halkın uyanacağı korkusundan dolayı bu kervanını durdurmak istiyorsunuz. Ama bu kervan durmaz ve bu kervan Allah’ın yardımıyla yola koyulmuştur. Bu halkın uyanışıyla bu kervan ilerliyor. ”it ürür kervan yürür” denildiği gibi bu kervan yürüyor bugün it görevini yapanlar, havlayanlar molotoflarıyla, taşlarıyla, sobalarıyla havlıyorlar ama kervan durmuyor.” dedi.


“Bu millet sizi pişman edecektir”
Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir’e de seslenen Şimşek, “Osman Baydemir geçenlerde şöyle bir izahta bulundu; ‘Seçim bitene kadar tarafımızdan bir taş bile atılmayacak’ buradan ona soruyorum; o taşları, sopaları, ateşi görüyor musun, görmüyor musun? Sana başka da bir şey demiyorum. Ey BDP! Neden İstanbul’da yaptığınız açıklamayı bu saldırılara karşı yapmıyorsunuz? Niye çıkıp da bu işin arkasında ‘biz yokuz’ demiyorsunuz? Demek ki bu iş sizin elinizle yapılıyor. Yaptıklarınızdan bu mana çıkıyor. Yalnız şunu unutmayın ki, bu milletin karnı kavga, fitne ye toktur. Vallahi bu millet sizi pişman edecektir ve korktuğunuz başınıza gelecektir.” ifadelerine yer verdi.


“Hükümet Lice’de vazifesini yapmadı”
Bu camialara ve partiye karşı bu kadar saldırılar olmasına rağmen bu güne kadar bir tanesinin dahi failinin yakalanmadığına tepki gösteren Şimşek, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Devlete karşı saldırı yapılınca faili 24 saatte yakalıyorsunuz. Ama her yerde yapılan bu saldırıların faillerini neden yakalamıyorsunuz? Biz şunu söylüyoruz ki; vallahi sizinde bu işte parmağınız var. Ya bu işi temizleyeceksiniz ya da sizinde parmağınız bu işin içinde vardır. Lice’de de bunu gördük ve devlette, Hükümette vazifesini yapmadı. Bugüne kadar bize karşı yapılan saldırıların bu vazifelerini yapmadılar. Siz istiyorsunuz bu halkın arasında kardeşkanı dökülsün. Vallahi sizi o maksadınıza ulaştırmayacağız ve bu halkın ağlamasına sebep olmayacağız. Çünkü biz bu halkı seviyoruz, bu halkın içindeniz ve bu halkın kardeşiyiz. Onların kanının akmasından ve ağlamasından hoşnut olmayız. Kim ki bu ateşin korlaşmasını istese de biz buna müsaade etmeyiz. Biz bunların maksatlarını sadece sabırla değil Allah’ın izniyle halkın uyanışıyla, destekçi olarak bertaraf edeceğiz.”


“İslam’ın sesini bu halka götürelim”
Son olarak Şimşek, halka çağrıda bulunarak, “Ey gençler, ey yaşlılar, ey anneler, ey aziz halkımız! İntikamımızı daha çok çalışarak alalım. Onlar bizi durdurmak istiyorlar. Bizlerde daha çok inadına çalışalım. Her saniyemizi, Her dakikamızı bu çalışmayla geçirelim. İslam’ın sesini bu halka götürelim. Onları maksatlarına bu şekilde ulaştırmasak vazifemizi yapmış oluruz. Çalışmaktan başka bir şey gönlümüzü ferahlatmaz. Onun için bu saldırılar bizim azmimizi, heyecanımızı gayretimizi daha çok artırmalıdır. Bu şekilde bizler çalışmamızla hilekârların hilesini tesirsiz kılalım. Bu şekilde bu halkı baharına ulaştıralım. Allah, bugünleri er geç bize gösterecektir. Allah bizlere yardım edecektir. O güzel günleri görmemizi istemeyenlere rağmen bugünleri onlarla birlikte göreceğiz. Allah’ın izniyle o günler yakındır.” Diye kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)