MERSİN- 17 Aralık’ta oğlu tutuklanan ve daha sonra Ekonomi Bakanlığından istifa eden  AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adayları tanıtımı için ilk kez geldiği Mersin’de yolsuzluk operasyonu hakkında konuştu.

 

İlk defa geldiği Mersin’de belediye başkan adayları tanıtımı sırasında gündeme dair konuşan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ülke, vatan, millet ve hükümet üzerinde bir oyun oynanmaya çalışıldığını ileri sürdü.

 

Çağlayan “Şunu herkes bilmeli ki; kimin amacı ne olursa olsun, kefenimizle çıkmış olduğumuz bu yıldan asla bizi bir milimetre geriye götüremeyecektir. Biz gücümüzü Yüce Yaradandan aldık.” dedi.

 

Belli bir zümrenin, belli STK’ların partisi olmadıklarını kaydeden Çağlayan "Biz AK Parti’yi çekmeyenler önümüze çeşitli engeller koydular, 27 Nisan muhtırasını verdiler, zannettiler ki Recep Tayyip Erdoğan, geçmişteki başbakanlar gibi ‘höh’ denildiğinde kaçacak. Bu oynanan oyun, Türkiye’nin geleceği üzerinde oynanan bir oyundur. Hiç kimsenin, AK Parti’nin 11 yılda getirdiği kazanımları bir adım daha geriye götürmesine tahammülümüz olmayacaktır" diye söyledi.

 

Türkiye'den birilerinin rahatsız olduğunu iddia eden Çğlayan daha sonra, "Türkiye’de elde ettiğimiz ekonomik başarılardan birileri rahatsız oldu. İstediler ki; geçmişte olduğu gibi borç aldığı için talimat alan bir başbakan olsun. Kendi içine kapalı olan bir Türkiye olsun istediler. Türkiye elde ettiği kazanımlardan bir milimetre dahi geri gitmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

 

Yapılan tanıtım toplantısına katılanlara, devam eden hukuki süreci hatırlatan Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sadece Başbakan’ımız değil bazı bakan arkadaşlarımız, evlatlarımız ve çalışanlarımız üzerinde kirli bir oyun tezgahlanıyor.  Beni tanıyorsunuz, bu kardeşiniz, 27 yıl sanayicilik yapmış, yüzlerce insanın çalıştığı fabrikalar kuran, insan okutan, 56 yaşına gelmiş bir kardeşiniz olarak, 11 yıl önce kalp krizi geçirmiş, kalbi durmuş bir kardeşiniz olarak Allah’tan başka hiç kimseden korkusu olmayan ve Allah’tan başka kimseye verecek hesabı olmayan bir kardeşiniz olarak şunu söylüyorum; Zafer Çağlayan ne ailesini, ne partisini, ne çalışanlarını, ne de canı kadar sevdiği siz Mersinlilerin başının önüne eğecek hiçbir şey yapmamıştır."

 

Kendisinin kurban edilmeye çalışıldığını da iddia eden Çağlayan, "Zafer Çağlayan bu ülkenin geleceği için kurban olması gerekiyorsa, kurban olsun. Her gecenin bir sabahı var ve milletimiz bu oyunu bozacak” diye belirtti. Çağlayan ayrıca günü geldiği zaman konuşacağı çok şeyin bulunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından belediye başkan adayları tek tek kürsüye çağırılarak tanıtıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)