ADANA- Adana Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre zehir tacirlerine yönelik yapılan kapsamlı baskınlar  neticesinde çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, bu maddeleri piyasaya sürmeye hazırlanan  ve  torbacı diye tabir edilen satıcılar yakalandı. 

 

Yapılan baskınlarda 169  kilogram ham esrar ve  6 kilo 353 gram da toz esrar ele geçirilirken, uyuşturucu  madde ile alakalı oldukları belirtilen 16  kişi de gözaltına alındı.

 

Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, 16 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edildiği,  bu şahıslardan 12’sinin mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildiği tutuklandığı bildirildi.

 

Yakalanan şüpheli şahısların değişik illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri kullanıma hazır paketler halinde hazırladıkları tespit edilmiş ve uyuşturucu maddeler piyasaya sürülmeden, yapılan baskınlarla  ele geçirildiği belirtildi.

 

Açıklamada ayrıca söz konusu uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesi neticesinde, 87  bin 907 vatandaşın  zehirlenmesinin  önüne  geçildiği bilgisine de yer verildi. (Yunus Emre-İLKHA)