BATMAN - TÜSİAD ve TÜRKONFED`in çözüm sürecinin iktisadi ayağını ele aldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi Toplantısı,  Batman Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde saat 13.00-15.00 arasında BATSO konferans salonunda yapıldı.

 

Toplantıya, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Tarkan Kadooğlu, Sedat Şükrü Ünlütürk, Orhan Turan, Tülin Seçen, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Yavan ve Abraaj Group Levent Yeşildağ katıldı.

 

Toplantıya konuşmacı olarak, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu, TÜRKONFED ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Şükrü Ünlütürk ve BATSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Demirhan katıldı.
Toplantı amacının, bölgedeki iş insanları ile biraraya gelerek yatırımcı potansiyelini öğrenmek ve her türlü iş birliği arayan veya bölgeye yatırım yapmayı düşünen iş adamlarının başvurularını almak olduğu kaydedildi.

 

Toplantıda konuşan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Demirhan, “Barış süreci ile oluşan huzur ortamının devamının sağlanması ve gelişiminin artması mutlak gereklidir. Bu anlamda her birimizin üstümüze düşen görevi yapmamız gerektiğine inanıyorum. Ayrıca TÜSİAD ve TÜRKONFED’in iki ay önce ilimize yapmış olduğu gezide, ülkemizde tanınmış değerli işadamlarını Batman’a getirmiş olmalarını çok önemli olduğunu düşünüyorum. İki ay önceki toplantıyı gerçekleştiren başta TÜSİAD ve TÜRKONFED Başkanlarına, yöneticilerine ve üyelerine Batman adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.   (Veysi Rüzgar - İLKHA)