BİNGÖL - Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Said Şahin Karlıova’da partililer ve vatandaşla bir araya geldi. Yoğun bir katılımın olduğu programda Karlıova HÜDA PAR ilçe başkanlığında yer kalmazken çoğu vatandaş koridor ve dışarıda kalmak zorunda kaldı.
 
Burada yaptığı konuşmada, fırsat buldukça il ve ilçelerde bulunan parti üyeleriyle bir araya gelmeye çalıştıklarını söyleyen Şahin, "HÜDA PAR’ın kurulması da bizlere bir imkân ve fırsat olmuştur, çalmadığımız kapıyı bu vesileyle çalabiliyoruz kendimizi ve İslam’ı anlatabiliyoruz. Seçimlere gireceğimiz il ve ilçelerde kardeşlerimiz çok güzel bir çalışma başlatmış hemen hemen her eve giderek partimizi anlatıyorlar." dedi.
 
İdarecilerin sorumluluklarının daha fazla olduğunu belirten Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü onlar toplumu idare etmeye çalışıyorlar, onlar toplumu nereye yönlendirirse toplum oraya yönelir, bu yüzden adil olmak gerekiyor, ama şimdi baktığımızda idareciler kendi menfaatleri peşine düşmüş, alimler ise bir kenara bırakılmıştır. Adil yöneticiler ise son derece tehlikeli olmuştur bazılarının gözünde. Örnek olarak Mısır’ı gösterebiliriz. Artık darbelerin bittiği bir dönemde Mısır’da adil olan yöneticiye darbe uygulayarak toplumu adil bir şekilde yönetmesine izin verilmemiştir. Adil idareciye izin vermedikleri gibi alimlere de izin vermemişlerdir. Bakın bir çok alim idam edilirken bir çok alim ise zindanlardadır. Bu vesileyle halkın adil bir şekilde yönetilmesi için önce Allah’a karşı olan sorumluluklarımız bilmeliyiz.” dedi.  
(Bülent Temiz - İLKHA)