MUŞ - HÜDA PAR Muş İl Parti binasında yapılan basın açıklamasını İl Başkanı A. Rahman Aydın okudu. Açıklamada, saldırıların HÜDA PAR’ın bölgedeki etkinliğini hazmedemeyen derin yapılar tarafından organize edildiğine dikkat çekildi.
 
Hiç kimsenin HÜDA PAR’ın çalışmalarını sekteye uğratmaya, İslam’ın aydınlık güneşini söndürmeye gücünün yetmeyeceğine vurgu yapan Aydın, "HÜDA PAR’ın seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretleri hazmedemeyen BDP/PKK`li çeteler, hemen her yerde bu insanlık dışı tavırlarını her seferinde tekrarlamakta ve bölge halkını yeniden bir kaos ortamına çekmeye çalışmaktadırlar." ifadelerini kullandı.
 
PKK/BDP bölge halkını tekrar bir felakete doğru sürüklemeye çalışıyor
Müslüman halkın bu güne kadar, ‘kendi halkının düşmanı olan’ yapılara prim vermediğini, bundan sonra da vermeyeceği vurgulanan açıklamada, “Bu saldırıları gerçekleştirenler, daha yakın tarihimizde azgınlıkları nedeniyle toplumumuz içerisinde hem maddi hem manevi anlamda ne kadar büyük infiallere sebebiyet verdiklerini unutmuş, tekrar bölge halkını bir felakete doğru sürüklemeye çalışmaktadırlar. Bu saldırıların faillerinin başkaları tarafından kullanılmaya çalışılan masum halkımızın evlatları olduğunu biliyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri, saldırdıkları insanların, İslam’dan başka bir gayelerinin olmadıklarını bilmelerini ve İslam düşmanlarının oyununa gelmemeleri konusunda uyarıyoruz." denildi.
 
Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Partimizin üye ve gönüllülerine yönelik saldırıyı gerçekleştirenleri telin ediyor, kamuoyunu Hür Dava Partisine yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı duyarlı olmaya, Müslüman halkımızı da derin yapıların oyunlarına karşı uyanık olmaya davet ediyoruz.
 
Saldırıya uğrayan tüm kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; “Gevşemeyin, üzülmeyin eğer inanıyorsanız (inanıyorsak) galip gelecek olanlar sizlersiniz (bizleriz)’’ ayeti kerimesinin vermiş olduğu müjdeyi daha iyi kavramalarını hatırlatıyoruz."  
(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)