DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Lice olaylarıyla ilgili açıklamasına cevap verdi.
 
Demirtaş’ın bir siyasi parti genel başkanına yakışmayan fakat kendisine çok yakışan beyanatlarda bulunduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Demirtaş’ın beyanatlarında bir tek doğru cümle yoktur. Nerelerde para aldığımızı söylemiş. Samimi ise bildiklerini açıklasın. Bize eroin, esrar parası gelmiyor. MİT`le, JİTEM`le içli dışlı olanlar da onlardır. 40 yıldır kanla beslendiklerini söylememize gerek bile yoktur." dedi.
 
"Vahşi saldırıların kamera görüntülerini halkımızla paylaşacağız"
Demirtaş’ın daha dikkatli konuşması gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Demirtaş basına verdiği beyanatta güya Lice esnafı bize tepki göstermiş. Daha dikkatli konuşmasını kendisine tavsiye ederiz. Hem esnaf ziyaretleri hem de partili arkadaşlarımıza yapılan vahşi saldırıların kamera görüntüleri mevcuttur. Bunları halkımızla ve basınla paylaşmaya devam ettiğimizde yalanlarını nasıl yamalayacak. Kızaracak bir yüzü kalmışsa eğer, bu görüntüleri seyrettiğinde söylediklerinden ve iftiralarından dolayı yüzü kızaracak mı?” ifadelerini kullandı.
 
“Hiç kimse halkımızı aptal yerine koymasın”
Hiç kimsenin halkı aptal yerine koymaya hakkı olmadığını belirten Tanrıkulu, “Güya esnafa zorla bildiri dağıtmışız. Bu iddia sahipleri halkımızın zekâsıyla alay ettiklerinin farkında mıdırlar? Bunun halkımızın zekâsıyla alay anlamına geldiğini idrak edebiliyorlar mı? Hiç kimse halkımızı aptal yerine koymasın. Her şey bütün gerçekliğiyle halkın gözü önüne serilecek ve yalancılar halkın içine çıkamayacak duruma geleceklerdir.” dedi.
 
"BDP’ye boyun eğmediğimiz için nefes almamız bile onları rahatsız ediyor”
HÜDA PAR’ın BDP’ye boyun eğmemesinin onları rahatsız ettiğini dile getiren Tanrıkulu, “Bey efendi bir tek üyemizin bulunmadığını iddia ettiği Lice’de seçim çalışması yapmamızın bizatihi provokasyon olduğunu söylemiş. Nerelerde seçim çalışması yapacağımızı, nerede teşkilat kuracağımızı ve seçim büroları açacağımızın iznini sizden mi alacağız. Bir tek üyemiz yokmuş. Oysaki Hür Dava Partisi’nin Lice belediye başkan adayı ve meclis üyelerinin tamamı Licelidir. Biliyoruz, kendilerine boyun eğmediğimiz için bizim varlığımız, nefes almamız bile dikta zihniyetlileri provoke etmeye yetiyor.” diyerek Demirtaş’a tepki gösterdi.
 
“Van ilçe binasına saldıranlar da aynı zihniyettir”
Lice’deki saldırıyı yapanlar ile dün akşam Van’daki HÜDA PAR ilçe binasına molotoflu saldırı yapanların aynı zihniyette olduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Dün akşam Van-Çaldıran ilçe binamıza molotoflu saldırı yapılmıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenler ile Lice’de üyelerimize çeteleri saldırtanlar aynı zihniyete sahip olanlardır. Bu da halkımız tarafından bilinmektedir. Lice’de bıçaklı, taşlı, sopalı saldırıya uğrayan ve yaralanan üyelerimize ve Çaldıran ilçe teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.
(Ömer Yasin Ergin - İLKHA)