KONYA-Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin polkilinik hasta sayısı 2013 yılında bir önceki yıla oranla ortalama yüzde 25 oranında artış gösterdi.

 

Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen,  2012 yılında 415 bin 684 polkilinik hasta sayısının 2013 yılında 516 bin 642’ye yükseldiğini; 2012 yılında 34 bin 23 olan klinik hasta sayısının ise 2013 yılında 37 bin 55’ye ulaştığını söyledi. 2012 yılında 19 bin 630 olan toplam ameliyat sayısı ise 2013 yılında 40 bin 996’ya yükseldi.

 

“Hizmet kalitesi üçüncü seviyeye çıktı”
Yeni kliniklerin hizmete açılmasıyla birlikte hasta sayısını önemli ölçüde artırdıklarını belirten Doç. Dr. Yaşar Şen, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hakkı Gökbel başta olmak üzere üniversite yönetiminin de destekleri ile son yıllarda hastanemiz hem fiziki hem teknik ve  sosyal açıdan önemli değişiklikler yaşıyor. Yeni kliniklerimizin hizmete açılması ve yoğun bakım yatak sayımızın artırılmasıyla birlikte hasta sayılarımız önemli ölçüde arttı. Bunun yanısıra bünyemizdeki birçok cerrahi bölümün cihazlarını da yeniledi. Yoğun bakım servis ve yatak sayımızın artırılıp ameliyathanelerde her odaya görüntü cihazlarının yerleştirilmesiyle de hastanenin hizmet kalitesi üçüncü seviyeye çıkarıldı.” dedi.

 

“Sosyal yaşama da önem veriyoruz”
Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi’nde fiziki ve teknik imkânların artırılmasının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişime de önem verdiklerini dile getiren Başhekim Doç. Dr. Şen, “Personelimize çeşitli konularda daha iyi hizmet vermeleri için sürekli hizmet içi eğitimler veriyoruz. Bunun yanı sıra bütün servislerimizde bulunan gündüz odalarında hasta ve hasta yakınları için kitaplıklar oluşturduk. Hastanemizin belli yerlerine koyduğumuz otomatlarla öğretim üyeleri, hastalar, hasta yakınları ve öğrencilerin taleplerini daha hızlı karşılayacağımızı düşünüyorum. Ayrıca hasta ve hasta yakınlarımız için haftanın belirli günlerinde düzenlediğimiz musiki etkinlikleri de devam ediyor.” ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz-İLKHA)