Alanya`da nakliyecilerin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`nde 06.00-10.00 ve 16.00-22.00 saatlerinde geçiş yasağına tepki göstermek amacıyla 27-30 Ocak tarihlerinde yapacaklarını bildirdikleri kontak kapatma eylemine başladı.
 
Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün itibariyle başlayan kontak kapatma eyleminin 4 gün süreceğini söyledi.
 
Eylemden sonuç alınamaması halinde süreyi 15 gün daha uzatacaklarını belirten Uyar, "Uygulanan yasak tamamen kalksın istemedik. `17.00-20.00` saatlerine çekilsin dedik. Burada 3 saat yüklerken telafi ederiz. Bir saat de yolda telafi ederiz ama bu olmazsa eylemi 15 gün daha sürdürmeye kararlıyız" dedi.
 
İstanbul`da fiyatlar artmayacak
 
Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman ise düzenlenen eylemin İstanbul`da meyve ve sebze tedariki konusunda hiçbir sıkıntı yaratmadığını söyledi.
İstanbul`da yeterince meyve ve sebze bulunduğuna işaret eden Çakman, "Esnaf arkadaşlarımız, müşterisini asla malsız bırakmayacak.
 
Bu nedenle büyütülecek bir durum yok. İstanbul`da ticaret yapan arkadaşlarımızın yeterli miktarda mal stoğu bulunuyor. Zaten kendi araçları da var. Bu nedenle yapılan eylemin meyve ve sebze konusunda bir sıkıntı yaratması söz konusu değil" diye konuştu.