BURSA – Peygamber Sevdalıları Bursa Koordinatörlüğü, “Hz. Meryem ve İffet” konulu bir program düzenledi. Ördekli Kültür Merkezi’nde saat: 13.00’te düzenlenen programda bayanların yoğun katılım sağladığı görüldü. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşmacılar katılımcılara modernizmin kıskacında iffetli yaşamanın önemine vurgu yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Hilal Kayalık; katılımcılara Hz. Meryem’in hayatından kesitler sunarak, iffetin modern çağda nasıl yaşanması gerektiğine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kayalık, şeytanın sürekli kadına iffetsizliği ve hayâsızlığı hoş göstermeye çalıştığını belirterek, “İffet, kadını muhafaza eder ve korur. Unutmayalım ki Hz. Meryem’in bize öğrettiği iffet, hayâ ve edep bizim cennet müjdemizdir.” dedi.

“İffetli yaşama hususundaki tavrımız net olmalı”

“Güzel ahlakı başkalarına anlatmanın iki yolu vardır.” diyen Kayalık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnsan kimi zaman güzel ahlakı sözleriyle, kimi zaman da davranışlarıyla anlatır. Bu iki yol arasında, en etkili olanı, insanın amelleriyle yaptığı tebliğdir. Çünkü bu en samimi olandır. Taklit edilmesi mümkün değildir. Ancak imanın kalpte samimi olarak yaşanmasıyla, insanın inandıklarını en samimi şekilde hayata geçirip davranışlarını yansıtmasıyla gerçekleşebilir. Bizler Hz. Meryem gibi olmaya gayret etmeli ve onun üstün ahlakına sahip olmaya çalışmalıyız. Şunu asla unutmayalım ki; bu hayâsız toplumda Meryem’lere en çok ihtiyaç duyulan zamandayız. Sorumluluğumuzun farkında olmalı iffetli yaşama hususundaki tavrımız net olmalı.”

Kayalık’ın konuşmalarının ardından sunulan sinevizyon gösterimi beğeni toplarken, program yapılan dua ile sona erdi.

Öte yandan Peygamber Sevdalıları Bursa Koordinatörü İsa Güvendik, yaptığı açıklamada 29 Ocak Çarşamba günü Ördekli Kültür Merkezi’nde “Hz. Ömer ve Adalet” konulu bir program daha düzenleyeceklerini belirtti. Güvendik, programa tüm Bursalıları davet etti.

(Veysi Siyah - İLKHA)