KONYA - Konya Sivil toplum Kuruluşları tarafından toplanan bir TIR dolusu yardım malzemesi, soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 

Konuyla ilgili bilgi veren İHH-AYDER Basın Koordinatörü Selim Tosun, "Suriye’deki mazlumlara yardım ulaştıracak TIR, Konya Kayalıpark meydanında halkın bağışlarına açık bir vaziyette yoğun bir ilginin sonunda hazırlandı ve dualarla yola çıktı. Hamdolsun bugüne kadar Konya halkı her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu." dedi.

 

Soğuk kış şartlarında savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin zor koşullarda yaşadığını ifade eden Tosun, "Dostluk ve kardeşliğin yoğun olduğu günler yaşıyoruz. Konya şimdiye kadar olduğu gibi her zaman mazlumların yanında olacaktır. Suriye halkı sıkıntılar çekiyor, sıkıntıları bitene kadar Suriye halkının yanında olacağız. Bugün bu nedenle İHH-AYDER olarak Konya’dan Suriye’ye 62. insani yardım TIR’ımızı dualarla uğurluyoruz." şeklinde konuştu.   (İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz - İLKHA)