VAN - 30 Mart yerel seçimlerine katılacak 27 siyasi partinin oy pusulasındaki yerleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı merkezinde çekilen kurayla belirlendi. Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı kura çekiminde Hür Dava Partisi, pusulada ilk sırada yer aldı. HÜDA PAR`ın oy pusulasında birinci sırada yer almasını değerlendiren Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, “HÜDA PAR’ın 1. Sırada yer alması bizleri sevindirdi” dedi.
 
“Partimizin birinci sırada yer alması Allah’ın yardımıdır”
Partilerinin birinci sırada yer almasını değerlendiren HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, “Öncelikle Allah hayırlı etsin, diyoruz. Doğrusu bu şekilde partimizin birinci sırada yer alması Allah’ın yardımıdır. Malumunuz yeni bir partiyiz. Tanıtım noktasında özellikle seçmenin oy kullandığında partimiz direk görmesi bizin açımızdan avantajlı bir durumdur. Partimizin birinci sırada yer alması bizleri sevindirmiştir.” dedi.
 
“İnşallah hayırlı olur”
Partilerinin yeni olması nedeniyle tanıtım noktasında kimi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Sayğın, “Birebir insanlarımıza giderek partimizin amblemini kendilerine anlatmaya çalışıyorduk. Bu şekilde birinci sırada yer almamız. Özverili bir şekilde yaptığımız çalışmalarımızın karşılığını Allah’u Teâlâ’nın belki de bu şekilde vermiş oldu. Halkımız inşallah bu şekilde daha rahat oy kullanabilecekler. İnşallah hayırlı olur.” diye konuştu.
 
"Birinci sırada olmamız avantajlıdır”
Bunun oy oranına yansıyacağını da sözlerine ekleyen Sayğın, “İnsanlar yeni bir parti olduğumuz için amblemimize ulaşma noktasında ve özellikle oy kullanma noktasında yaşlılarımız var. Bu noktada onların ulaşabilmesi ve rahat bir şekilde oy kullanmaları açısından çok avantajlı bir sıradır. Bu yönüyle bir katkısının olacağını düşünüyoruz halkımız oy pusulasında çok rahat bir şekilde partimize ulaşabilecektir. O yönüyle katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Ankara’da yapılan kurada TBMM`de grubu bulunan patilerin pusuladaki sıralamaları şöyle oldu: AK Parti 10, CHP, 24, MHP, 26, BDP 20.  (Murat Dalgın - İLKHA)