BATMAN - Batman Havalimanı Müdürü Erol Yılmaz, 2010 yılında açılan Batman Havaalanı il ilgili değerlendirmelerde bulunarak havalimanının yolcu istatistiği ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) bilgi verdi.

 

2010 yılında faaliyete giren Batman Havalimanı’ndan Batman’da 185 bin yolcunun uçtuğunu söyleyen Yılmaz, 2013 yılında ise bu rakamın 425 bin olduğunu ve yaklaşık 3 kat bir yolcu artışının yaşandığını belirtti.

 

Günlük ortalama Batman’dan İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’ya 6-7 uçak seferinin yapıldığını ifade eden Yılmaz, “Yolcu sayımızda çok hızlı bir büyüme var. Batman Havalimanı’ndan uçak sayısının fazla olması Batman’ın ticaret ve turizmine büyük bir etki yapar. Bugün Batman Havalimanı’ndan bu kadar çok sayıda uçak varsa, bunun geliri bütün sektörlere etki yapıyor. Burada çok uçak seferi olduğu zaman memurlar ve bazı işadamları Batman’ı birinci tercihlerine alıyorlar. Bunun sebebi de ulaşım sorunu olmadığı içindir.

 

Uçak seferlerinin fazla olmasının yatırımcıyı da Batman’a gelmesinde yardımcı olacağını vurgulayan Yılmaz, “Batman’a yatırım yapacak bir insan öncelikle o ilin ulaşımına bakar. Eğer ki o ilin ulaşımında bir sıkıntı yoksa yatırımcı çok rahatlıkla yatırımını yapar. Batman’dan aktarmalı olarak Kuzey Irak, Almanya ve Kıbrıs’a çok fazla yolcumuz çıkmaktadır.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)