VAN  - Hür Dava Partisi Tuşba Belediye Başkanı adayı Faruk Tasan  beraberindeki heyetle Tuşba’ya bağlı  Otluca, Özkaynak ve Sabitey köylerini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini köylülerin ileri gelenleri ve köy halkı karşıladı.

 

Ziyaretler sırasında konuşan Tasan Hz. Ömer’in adaletinin kendileri için model olduğunu söyledi.  Tasan şöyle konuştu:  “Parti olarak idaremizde ‘Hz. Ömer’in adaleti bizim için modeldir.’ diyoruz ve sürekli bu duayı yapıyoruz:  ‘Ya Rabbi eğer diğer partiler gibi biz de değişeceksek yönetimleri bize nasip etme yok eğer bu yolda hem hakkın hem de halkın hizmetkârı olacaksak, bizi muvaffak eyle!’ diyoruz. Bizim bu ziyaretlerimizin amacı parti propagandası yapmak değil halkımıza davamızı anlatmaktır. Gittiğimiz her yerde davamızı anlatıyoruz. Halkımız bizi tercih ettiğinde hem maddi hem de manevi alanda hizmet yapacağız.” dedi.

 

Ehil olmayan insanların başa geldiğini ve halkı öz değerlerinden uzaklaştırdığını dile getiren Tasan “Partiler siyaseti kirletti. Şimdi siyaset denilince halkın aklına değişik şablonlar geliyor. İnşallah biz bunu değiştireceğiz. Herkes siyasetin nasıl yapıldığını HÜDA PAR ile görecektir. Ehil olmayan kişiler iş başına geldikten sonra Müslüman toplumun yönünü başka yerlere çekip öz değerlerinden koparmaya çalışıyorlar. Geçen günlerde Van merkezde esnaf ziyaretlerinde esnafların çoğu bundan muzdaripti. Esnaflar son birkaç yılda Van’da diskotek açıldığını ve her gün bunlara yenilerinin eklendiğini söylediler. Bu diskotek ve barlara kim gidecek tabi buranın gençleri gidecek. İnşallah parti olarak ahlaki yozlaşmanın sebep olduğu tüm unsurlarla mücadele edeceğiz.”  İfadelerini kullandı. (İLKHA)