BATMAN - Özel bir firma tarafından, bugün saat 12.30 saatlerinde Batman Havalimanı’ndan yaklaşık 130 kişi umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara uçtu.
 
Mukaddes topraklara gidişler devam ediyor. Mukaddes topraklara gitmenin sevincini yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları duyguları İLKHA’yla paylaştı.

Umreye gitmenin sevincini yaşadığını söyleyen Abdurrahman Oğuzhan, “Bu ikinci defadır umreye gidiyorum. Allah, herkese umreye gitmeyi ve o güzel, mukaddes yerleri görmeyi nasip etsin. Oraya gitmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok anlamlı, çok güzel bir duygudur. Oraya gitmenin huzuru içerisindeyiz. İnsan oraya gideceğini bildiği için başka bir duyguya giriyor. Allah, bizlere yaşattığı bu duyguyu herkese de nasip etsin.” dedi.
 
Mukaddes toprakları görmenin sevinciyle yandığını vurgulayan Mehmet Altun, “Allah nasip ederse umreye gidiyorum. Çok büyük duygular içerisindeyim. Cenab-ı Allah, herkese bu duyguyu tatmasını nasip etsin. Mutluluğumu anlatmama kelimeler yetmez. Bir defa hacca ve 2 defa da umreye gitmeme rağmen çok heyecanlıyım. İlk defa gidiyor gibiyim. Bizi umreye götüren Allah, Peygamber sevgisi ve o mukaddes topraklardır. Amacımız ibadete gitmek ve kendimizi affettirmektir. Tüm İslam aleminin umre ve hacca gitmesini tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Genç yaşta umreye gitmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Fırat Altun, “Umreye ilk defa gidiyorum. Çok mutluyum, huzurluyum. Peygamberimizin evine gideceğim için çok duygulanıyorum. O güzel topraklara gitmeyi Allah her Müslüman’a nasip etsin.” diye konuştu.
 
Yaklaşık 130 kişiyi umreye götürecek olan özel firma yetkilisi Murat Bakır da, şunları kaydetti: “Geçen sene olduğu gibi yine bu sene de Batman’dan Medine’ye gideceğiz. Nasip olursa Oradan da 9 Şubat’ta tekrar geri döneceğiz. Yolcularımız ağırlıklı olarak Batmanlılar. Bismil’den, Şırnak’tan, Van’dan az da olsa yolcularımız var. Allah, herkese oraları görmeyi nasip etsin.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)