MERSİN - Mersin’de kurak geçen günler yerini yağışlara bıraktı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış sonrası caddeler göl haline geldi, merkezde ise trafik tıkanma noktasına geldi. İşyerlerini su basan esnaf, belediyelerden şikayetçi oldu.

 

Oto yıkama işi yapan bir esnafın, işyerinin arkasında bulunan parkta biriken su, işyerini bastı. İşyerinde adate küçük bir dere meydana geldi. Oto yıkama sahibi, “Belediye başkanı seçim işleri ile uğraşıyor milletin dertlerini unuttu. İki yıldır biz bu sıkıntıları çekiyoruz. Duvarın arkası şuan göl olmuş durumda. Bunu defalarca söylememize rağmen belediye bir türlü yapmadı.” dedi.

 

İşyeri su ile dolan esnaf, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar belediyelerinden şikayetçi oldular.

 

Yağış sonrası Mersin merkezde trafik tıkanma noktasına geldi. Bir vatandaş denize düştü. Polislerin yardımı ile kurtarılan vatandaş sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı.

 

Sağanak yağış sonrasında rögarların tıkanması sonrasında çıkan lağım suları, cadde ve ara sokaklarda kötü kokulara sebep oldu. Yağış sonrası bazı merkezlerde elektrik kesintisi meydana geldi. Zaman zaman sağanak yağış devam ediyor. 
Cadde kenarında kuruyemiş işi yapan bir esnaf da, cadde üzerinde biriken suları hızlı gelen araçlar yüzünde işyerinin içerisine geldiğini ve camları kirlettiğini söyledi. Belediyenin kendi görevini yapmadığını ve bu tür sıkıntıları her yağmur yağdığında yaşadıklarını dile getiren esnaf, ayrıca belediye başkanlarına tepki göstererek, "Seçim dönemlerinde oy istemeyi bilenler işlerini de yapsın." ifadelerini kullandı.

 

Kurdali Mahallesi’nde bulunan çocuk parkı ise, gölet haline geldi. Bazı çocuklar oluşan gölettin içinde oynayarak eğlendiler.  (Osman Öksüz - İLKHA)