DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Rektörlüğü periyodik aralıklarla, farklı birim ve çalışan gruplarına verdiği eğitimlerine ulaşım hizmetleri birimini de kattı.


Enstitüler Binası Mavi Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programı, Öğretim Görevlisi İbrahim Yenigün tarafından verildi. Programa ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yavuz ve birim yetkilileri de katıldı.

 

Program ve içeriği ile ilgili bilgi veren Yenigün, "Bu ve benzeri eğitimler, alışılagelmiş haliyle sürekli anlatım ve katılımcıların dinlemesi yöntemiyle gerçekleştirildiği için hedefe yönelik başarısı pek arzu edildiği düzeyde olmayabilir. Bu bağlamda katılımcıların da aktif olarak yer aldıkları interaktif metot seçilmektedir. Bunun yanı sıra programın içeriği, birebir katılımcı grubun meslek, branş, yaşam tarzları, örneklemeler vb. gibi parametrelerce geliştirilir. Dolayısıyla sadece bir Eğitim değil de, bir Program olarak nitelendirilmesi daha doğru olur.” dedi.

 

İçeriğin katılımcılara gerekli kolaylığı sağlamanın yollarını göstermesi gerektiğini ifade eden Yenigün, “Başarı, iletişim, ekip ruhu gibi kişisel gelişim konularından oluşan program, katılımcılara özel olarak hazırlanmış multimedya destekli modüller şeklinde aktarılmaktadır. Sonuç olarak programın, katılımcıların öğrenmekle kalmayıp, hayatlarında da kolayca aktif hale geçirebilecekleri, motivasyonu arttırıcı, keyifli ve etkili bir süreçten oluştuğunu söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)