FRANSA - Paris’teki Denfert-Rochereau meydanında başlayan protesto daha sonra yaklaşık iki saat süren bir yürüyüşle son buldu. Yürüyüşte Paris’in en işlek olan sokaklarından geçildi. Protesto esnasında Fransızlara çok sayıda bildiri dağıtıldığı görüldü.
 
Gösteri esnasında Mısır’daki darbeci cuntanın göstericilere karşı uyguladığı zulüm  ve şiddeti konu alan bir tiyatro da sergilendi. Ilgi odağı olan tiyatroda askerler ve baltacıların göstericileri nasıl vurdukları ve tanklarla nasıl ezdikleri temsil edildi.
 
Yürüyüşten önce Arapça ve Fransızca yapılan basın açıklamalarında, Mısır Savunma Bakanı  Abdulfettah  El-Sisi ve ordunun, masum insanları öldürdüğü, tutuklanan insanlara işkence yapıldığını ve en son hapisten cıkan 4 bayanın tecavüze uğradıkları ve hamile oldukları ifade edildi. Avrupa, Amerika ve dünyadaki ülkeleri bu zulme daha ne kadar sessiz kalacaklarını ve en kısa zamanda bu zulmün son bulması için girişimlere başlanması istendi.  
 
Gösteri sırasında, Mısır`daki cuntaya ve Sisi’ye lanetler getirildi, meşru Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye özgürlük çağrısı yapıldı.  destek sloganları atıldı. 
 
Protesto gösterisinde ‘Sisi defol, katil Sisi’, ‘Mısır`a özgürlük, Mursi’ye özgürlük’ sloganları atıldı. Protestolara Fransızların da destek verdikleri gözlendiği yürüyüşten sonra, göstericiler sessiz bir şekilde dağıldı.  (Enes Suiçer-İLKHA)
 
<< Geri 1 2 3 4 5 6 İleri >>
<< Geri 1 2 3 4 5 6 İleri >>