VAN- Özellikle Bitlis, Ağrı, Muş ve Hakkâri illeri ile bağlı ilçelerden Van'a gelen hastaların tedavisi kentteki hastanelerde sürerken, hastalarla gelen refakatçiler ise hem maddi hem de manevi anlamda birçok zorlukla karşı karşıya kalıyordu.

 

Van Valiliği tarafından yürütülen proje ile bölge illerinden hastalarını tedavi ettirmek üzere Van'a gelen refakatçiler, tedavi süresince sıkıntısız şekilde barınacak bir ortama kavuştu.

 

Van Merkez Alipaşa Mahallesi Sıhke Caddesi'nde kurulan 4 katlı misafirhaneyi eşi Hatice Doğan ile ziyaret eden Vali Aydın Nezih Doğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Projeyi hazırlayan personelin uzun süre hasta refakatçiliği yaptığını ve bunun zorluğunu yaşadığı için böyle bir proje geliştirdiğini söyleyen Vali Doğan, “Burada vatandaşlara güler yüzle hizmet veriliyor. Yemek vermek var, yemeği ikram etmek var. Bundan anlaşılıyor ki arkadaşlar yemek vermiyor, ikram ediyor. Güleryüzlerini eksik etmiyorlar.” diye konuştu.

 

Hastane koridorlarında kalmaktan kurtulan Refakatçiler ise projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Öte yandan tüm hizmetlerin ücretsiz sunulduğu misafirhaneden faydalanmak için hastaneden evrak alarak merkeze gelen refakatçiler, mutfak, banyo, yatak, TV salonu, dinlenme ve çocuklar için hazırlanan oyun alanıyla hastalarının taburcu edileceği tarihe kadar barınırken misafirhanede, refakatçilerin sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri de karşılanıyor. (Murat Dalgın-İLKHA)