VAN- Van’da okullarda düzenlenen karne törenleri ile öğrenciler yarı yıl tatiline girdi.

 

Ömer Sabancı ilk ve orta okulunda düzenlenen karne töreni ile öğrenciler yarı yıl tatiline girdi.Okulda düzenlenen karne törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Özellikle okula yeni başlayan ve ilk defa karne alan birinci sınıf öğrencilerinin heyecanları yüzlerinden okunurken veliler de bu sevince ortak oldu.

 

Öğrencilere karne dağıtan Vali Doğan burada yaptığı konuşmada yarıyıl tatilinin bir fırsat olduğunu belirterek,  “Doğrusu 4 ay süren eğitim maratonu akabinde çocukların 15 günlük bir tatil yapması onlar için de, onlara ders anlatan öğretmenler için de bir fırsat olacak. Zor bir yarış tabi, insanlar 6 yaşından itibaren başlıyorlar hayat mücadelesine. Karda, kışta okullara gidip geliyorlar. Bir şeyler öğrenmeye çalışıyorlar. Bu gün de Van’da çok güzel bir okulumuzda Sabancı ailesinin yaptırdığı bir okulda çocuklarımıza karnelerini verme imkânımız oldu. Ben tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı bir tatil diliyorum” dedi.

 

Öğrenciler ise, yarıyıl tatilinde ödevlerini yapacaklarını, ders çalışacaklarını ve arta kalan zamanlarında ise oyun oynayacaklarını belirttiler. (Murat Dalgın-İLKHA)