BURSA - Bursa Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında, İl Koordinasyon Kurul toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı. Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada Büyükşehirler ile ilgili yapılan son düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

 

Yaklaşık iki ay sonra yapılacak yerel seçimlerin ardından Türkiye’nin yerel yönetimler ilgili ciddi bir değişikliğe gideceğini aktaran Karaloğlu, “Büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin alt yapıya yönelik çalışmaları var. Özel idaremizin çalışmaları artık olmayacak. 2014 yılı 30 Mart’tan sonra yeni bir sürece gireceğiz. 2 ay sonra Türkiye genel ve Yerel seçim yapacak. Ciddi bir idari değişikliğe gidilecek.” dedi.

 

Vali Karaloğlu, şu ana kadar İstanbul ve Kocaeli’nde uygulanan Büyükşehirlerin artık bütün şehirde yetkili ve sorumlu olduğu yeni bir döneme girildiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu dönemde Özel İdareler olmayacak. Büyük şehir, Bütün Şehirden sorumlu olacak ve artık Şehir merkezi - Kırsal ayrımı olmadan ilçe belediyeleri kendi ilçe sınırları içerisinden, Büyükşehir ise bütün şehirden sorumlu olacak. Bu döneme ilgili bütün kurumların hazırlıklı olması gerekiyor. İlçelerde Kaymakamlar İlçe Belediyeleri ile çalışmalarını şimdiden yapsınlar. Özel İdare artık tasfiye sürecinde, son aşamaya geliyoruz.  Yeni model hem şehrimiz için hem ülkemiz için hayırlara vesile olur. İnsanımız daha kaliteli hizmet alır diye temenni ediyorum.”

 

Herkes üstüne düşeni yapacak

Bursa’da 2014 yılında uygulanacak yeni projeleri yakından takip edeceklerini belirten Karaloğlu, yeni yasa ile Yatırımları İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nin kurulacağını söyledi. Karaloğlu, bütün kurumlara ‘İşinizi düzgün yapın!’ uyarısında bulunarak, herkese üstüne düşeni yapma çağrısında bulundu.” (Veysi Siyah - İLKHA)