BİTLİS-Bitlis'te 98 bin 820 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatil sevincini yaşadı. Bitlis merkeze bağlı Fatih İlköğretim Okulunda düzenlenen karne töreninde Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz öğrencilerine karnelerini verdiler.

 

Okulun konferans salonunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, öğrencileri görünce bütün sıkıntıları ve yorgunlukları unuttuklarını söyledi.

 

Vali Yurdakul, “Çocukların maddi ve manevi gelişim için yaptığımız çalışmaların şuanda burada boşa gitmediğini sevinerek görüyoruz. Bu okulda zeki, çalışkan, akıllı ve aynı zamanda temiz öğrencilerimiz var. Yine bu okulda projeye yatkın projelerle gelişmeye kalkınmaya inanmış öğretmenler olduğunu da biliyorum. Aslında bu bakımdan Fatih İlköğretim Okulumuz ilimizde bir rol model görevini görüyor.

 

Ben bütün öğrencelerimizin birinci yarıyıl tatilleri vesilesi ile öğretmenlerimizi bu okulda görev yapan yöneticilerimizi ve bu çocuklarımızın anne ve babalarını yürekten kutluyorum.” dedi.

 

Yurdakul, “Her bir öğrencimizi her bir vatandaşımızı Allah'ın yeryüzünde yarattığı en kutsal varlık olarak gören bu kutsal varlığı koruyan, kollayan, geliştiren ve onun potansiyelini ülkenin hizmetine sunan bir çalışma ve mücadele içindeyiz.” dedi.

 

Son olarak öğrencilere seslenen Vali Yurdakul, “Sevgili öğrenciler buradan tatile gidiyorsunuz gerçekten tatilinizde ders çalışmak sureti ile kendinizi sıkmayın ama hikaye kitapları, romanlar ve şiirler okuyun yazı yazmayı becerenler yazı yazsınlar. Kesinlikle ve kesinlikle üşütmemek kaydıyla oyun oynamaya devam edin” şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kısa bir açıklama yaptı.(Şükrü Tontaş-İLKHA)