MUŞ-Hak-İş Konfederasyonu taşeron işçilerin kadro ve sendikal güvenceye alınması için Ankara’ya gidiyor. Hizmet İş Sendikası Muş Şubesi Başkanı Yaşar Kalır, Sendikal faaliyetlerde “ Önce Emek Önce İnsan’’ ilkesinden hareketle çalışma hayatına katkı sunmakta olduklarını belirtti. Kalır, sendikaya bağlı işyerlerinin tümünde kadrolu sendika üyesi işçilerin dışında geçici statüde Taşeron olarak binlerle ifade edilen taşeron işçi emekçi çalışanının bulunduğunu söyledi.

 

Kalır, “Sendikamız Muş Şube Başkanlığınca Ankara’daki etkinliklere katılmak üzere 45 kişilik ve tamamı taşeron işçilerden oluşan bir grubu Ankara’daki programa katılmalarını sağladık. Taşeron işçilerin çalışma hayatında Sendikal hak ve Kadrolu işçi olmaları yönünde yetkililere seslerini duyurmak adına ilk adıma atmaları için Muş Şube Başkanlığı olarak gerekli desteği sunacağız.” dedi.

 

Verdikleri mücadelenin ülkeye yeni bir yük getirmeyeceği gibi ülke ekonomisine ve çalışma hayatına yeni zenginlikler ve yeni gayretler katacağına inandıklarını ifade eden Kalır, “ Bu çabanın sonuç olarak çalışan, üreten ve emek veren bu insanların yüzlerini güldüreceğinden eminiz. Yapılan çalışmaların verimli olması hususunda duyarlı ve başarılı olan Sayın Başbakanımızın ve Kabinesinin bu emekçi insanlara olumlu yanıt vereceklerine her birimizin ayrı ayrı inancı tamdır. Sendikamız her zaman işçilerinin menfaatleri doğrultusunda hareket etmiştir.  Şimdi de taşeronlarda çalışan işçilerimizin çalışma ortamında ki çektikleri sıkıntıları ve git gide büyüyen bu problemin Türkiye’nin kanayan bir yarası olduğunu haykıracağız. Bir an önce buna çözüm bulunması için Ankara’ya gidip sesimizi duyurup arkadaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde çalışmaları için sonuna kadar elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)