MERSİN- Toroslar Belediyesine bağlı ekipler ilçe sınırları içerisinde bulunan siteler ile cadde ve bulvarlar üzerine bayat ekmek toplama kutusu koydu. “Ekmeğini israf etme” sloganıyla başlatılan uygulama ile ilgili olarak bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, günde milyonlarca ekmeğin çöpe atılarak israf edildiğini kaydetti.

 

İsraf edilen her ürünün Ülke ekonomisi için bir kayıp olduğuna dikkat çeken Tuna, vatandaşları konuya duyarlı olmaya davet ederek evlerinde bulunan bayat ekmekleri bayat ekmek toplama kutularına atmalarını istedi.

 

Belediye olarak topladıkları bayat ekmekleri hayvan barınaklarına gönderileceğini belirten  Tuna, bu çalışma ile bayat ekmeklerin çöpe gitmesini engellemeyi amaçladıklarını vurguladı.

 

Ülkemizde günde 101 milyon ekmek üretildiğine ve bunun 6 milyonunun israf edildiğine değinen Başkan Tuna, bunun da yılda 2,1 milyar gibi bir rakama denk geldiğini ifade etti.

 

İlçe sınırları içerisinde bulunan 41 siteye toplam 50 adet ekmek toplama kutusu koyduklarının bilgisini de veren Tuna bu çalışmanın tüm mahallelere yayılması için çalıştıklarını belirtti.

(Osman Öksüz-İLKHA)