KONYA-KTO (Konya Ticaret Odası) Karatay Üniversitesi’nde yapılan basın açıklaması Mütevelli Heyeti Başkanı Harun Kızılay tarafından okundu.

 

Mütevelli Heyeti Başkanı Kızılay, daha önce izni alınmış olan Tıp Fakültesinin 2014-2015 öğretim yılında açılması ve öğrenci alınması için hazırlıkların hızla başlatılması kararı alındığını belirterek, ” Halen 32 adet Tıp Fakültesi açma izninin Yükseköğretim Kurulunda beklediği dikkate alınırsa üniversitemiz için bu kararın ne denli bir avantaj oluşturduğu açıktır.” Dedi.

 

Kızılay, Ortak Sosyal Güvenlik Birimi (OSGB) olarak adlandırılan hizmet birimlerinin gün geçtikçe büyük önem taşıdığına işaret ederek, “Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Konya'da faaliyet gösteren işyerlerimiz, fabrikalarımız, üretim tesislerimiz başta olmak üzere yakında kapsam içine girecek olan kamu kurum ve kuruluşlarına da hizmet vermek üzere bir OSGB'yi Karatay Üniversitesi bünyesinde kurmaya karar vermiştir. Yine dün elimize ulaşan güzel bir haberi de sizlerle paylaşmak isteriz. Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip Enerji Yönetimi bölümümüz de İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılmış bulunmaktadır. Bu bölümümüze de önümüzdeki öğretim yılında öğrenci alınması için gerekli çalışmalara başlamış bulunmaktayız.”” İfadelerine yer verdi.

 

Türkiye’de CERN ALİCE’ye üye tek üniversite
Kızılay, merkezi İsviçre’de olan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nin (CERN) deneylerinden biri olan ALICE Deneyi’ne(Ağır İyon çarpıştırıcı deney) üye tek Türk Üniversitesi olduklarını da sözlerine ekleyerek, “Laboratuarlarımızı geliştirme yanında üniversitemizin ayrıca CERN ALİCE deneyine üye tek Türk üniversitesi olduğunun da altını çizmek isteriz.”  Şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz-İsmail Yılmaz-İLKHA)