BATMAN - Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 17 milyon öğrenci, karnelerini alarak, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatiline girdi. Öğrenciler, 15 günlük tatile girmenin sevincini yaşıyor.

 

Batman Merkeze bağlı 40 liseden 29 bin 538 öğrenci, 65 ortaokulunda 41bin 229 öğrenci, 85 ilkokulundan 45 bin 449 öğrenci, 25 anaokulunda 3 bin 266 öğrenci olmak üzere ilçeler dahil il genelinde toplam 169 bin 608 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

 

2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılının yarıyıl tatili bugün sona ermesi nedeniyle yılsonu karne dağıtım töreni Vali Aydın Arslan İlkokulunda yapıldı. Törene, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Saat 10.00’da başlayan programa katılan Vali Yardımcısı Çağlar, tek tek sınıfları gezerek birinci sınıf öğrencilerine karnelerini verdi. Milli Eğitim Müdürü Akboğa ise öğrencilere şeker vererek onların yüzünü güldürdü.

 

Karne vermesinin ardından öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çağlar, yarıyıl tatilinde öğrencilerin hem ders çalışmalarını hem de oyun oynamalarını istedi.

 

Verilen karnelerin ardından okul müdürü ve öğretmenler ile bir araya gelen Çağlar, okulla ilgili okul müdürü Beşir Oğuz’dan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Çağlar ve Akboğa, karne alan öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

 

Bu gün başlayacak ilk yarıyıl tatili 10 Şubat Pazartesi sona erecek. Okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan 800 bin öğretmen de öğrencilerle birlikte iki haftalık tatile girdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)