MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2013 yılı Mayıs ayında Mersin’de düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere ödülleri verdi. Yarışmada il bazında dereceye girenlere tam ve çeyrek altın verildi.
Bilge Eğitim Der’de düzenlenen ödül töreni öncesi konuşan Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Veysi Yumlu, 2014 Yılı Kutlu Doğum etkinliklerinin startını verdiklerini açıkladı.
 
Siyer sınavlarını düzenlemedeki amaçlarının Peygamber (S.A.V)’in halk tarafından hakkıyla tanınıp, bilinmesi olduğunun altını çizen Yumlu, “Peygamber Efendimizin hayatına gereken önemi vermemiz. Hayatını kendi hayatımıza indirgememiz. O’nun mücadelesini gayret ve azmini, O’nun davaya olan düşkünlüğünü kardeşlerimizin gerçekten hakkıyla idrak edip. O’nun yolunu takip eden birer davetçi olmalarını istememizden dolayıdır.” dedi.
 
Konulan ödüllerin sembolik ödüller olduğuna dikkat çeken Yumlu şunları kaydetti: “En büyük ödül bu sınav vesilesi ile Peygamber (S.A.V) hayatını okuyup, hayatında bir nebzede olsa değişiklik yapan, hayatlarını Peygamber Efendimizin hayatına tatbik eden kardeşlerimizin en büyük ödüllerini aldıklarını düşünüyorum.”
2013 yılı Mayıs ayında Türkiye genelinde sınavda dereceye girenlerin Ocak 25’te Umre’ye gideceklerini de duyuran Yumlu Mersin’de dereceye girenleri açıkladı. Buna göre dereceye girenler: “Mehmet Ali Dışkaya 90.50 puan ile Mersin il birincisi, Gülay Uzun 90.00 tam puan ile il ikincisi ve Yalçın Uzunselvi ise 88.25 puan ile il üçüncüsü oldu.”
 
Birinciye ödülünü Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Temsilcisi Ercan Fidan, İkinciye ödülünü Mustazaflar Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Halil Erdem, Üçüncüye ödülünü ise Bilge Gençlik Der kurucu üyesi Sabahattin Karakayalı verdi. (Osman Öksüz-İLKHA)