GAZİANTEP -  Gaziantep İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin bayanlara yönelik düzenlediği programda hanım sahabelerin örnek yaşantıları ve mücadeleleri anlatıldı. Programa konuşmacı olarak katılan İslim Yegin, Asr-ı Saadet’ten verdiği örnekler ile günümüzün mukayesesini yaptı.
 
Çocukların İslami terbiye ile yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Yegin, bayan sahabelerden Afra Hatun’un örnek hayatını anlattı. Yegin, önemli olanın çocukların ahretlerinin kurtarılması olduğunun altını çizen Yegin, çocukların Kuran terbiyesi altında yetişmesi için çocukların Kuran kurslarına ve İslami kurumlara yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Günümüzde evlenen bayanların mehir olarak dünyalık türlü türlü eşya istediğini belirterek konuşmasına devam eden Yegin Hoca, Hz. Ümmü Süleym’in evlenmek için kendisine talip olan Ebu Talha’dan mehir olarak sadece onun Müslüman olma şartını koşmasının evlenecek olan kızlar için örnek teşkil ettiğini kaydetti.
 
Hanım sahabelerin yapmış oldukları fedakârlıkları örneklerle anlatan  Yegin Hoca,   her yönden günümüz kadınları için örnek olan hanım sahabelerden Ümmü Mabed’in İslam dinini kabul ettikten sonra boş durmayarak kendi kabilesinin Müslüman olması için göstermiş olduğu mücadeleyi anlattı.  Yegin Hoca ayrıca Bedir savaşında Peygamber Efendimizi düşmana karşı korumak için kadınların kendilerini siper ettiklerini, takı ve ziynet eşyalarını satarak İslam ordusuna silah alınması için infak ettiklerini belirtti.
Program yapılan dua ile program sona erdi.
(Ökkeş Korkmaz-İLKHA)