BATMAN- Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, ülke genelinde Kızılay tarafından Suriyeli çocuklara yapılması planlanan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi.

 

Tezdiğ, Suriye İnsani yardım operasyonu kapsamında Kızılay’ın Suriyeli mültecilerin barınma, gıda, hijyen malzemesi, giyim malzemesi gibi temel insani yardım ihtiyaclarının karşılanması ve dağıtımı görevini üstlendiğini belirtti.

 

Suriye’deki iç karışıklıkların mağdurlarına ve özellikle de binlerce çocuğa, Türkiye’deki kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu İnsani yardım platformunun  elini uzattığını dile getiren Tezdiğ, “Bu kapsamda Kızılayında içinde yer aldığı platform tarafından ‘Sana İhtiyacım var’ isimli yardım kampanyası başlatılacaktır. Bu kampanya, Kızılay aracılığı ile halkımızın merhamet elini, savaştan etkilenmiş ve yerlerinden edinmiş Suriye'deki mağdurlara bu soğuk kış günlerinde hiçbir ayrım gözetmeksizin destek vermek arzusundayız.” dedi.

 

Tezdiğ  “Bu kampanya ile bir kez daha yardımsever Batman halkımıza, savaş mağduru Suriyeli çocuklar icin yardım çağrısında bulunuyoruz. Gelin hep beraber Suriyeli çocuklara umut ışığı olalım.  Yardımlarınızı 2868 'e boş sms atarak 5 TL karşılığında yapabilirsiniz” çağrısında bulundu. (Mehmet Mikyas-İLKHA)